ŞOK Market Ayçiçek Yağı Fiyatını İndirdi! ŞOK Ayçiçek Yağı İndirimi İçin 4 Gün Süre Verdi..

ŞOK Market Ayçiçek Yağı Fiyatını İndirdi! ŞOK Ayçiçek Yağı İndirimi İçin 4 Gün Süre Verdi..

ŞOK marketten şaşırtan kampanya haberi geldi. Ayçiçek yağının 5 litrelik hali çok ucuza verilecek. Üstelik fiyatta yapılan indirimle beraber ŞOK markete akın edilebilir. Son zamanlarda artan fiyatı ile dikkat çeken ayiçek yağı kaç TL oldu?

5 litrelik ayçiçek yağının 130 TL'yi geçmesinin ardından büyük tepki gösterilmişti. Döviz kuru arttıkça hızlı şekilde yükselen ayçiçek yağı dikkat çekiyordu. Daha sonra döviz kuru düştü ve dolar değer kaybetmeye başladı. Tam da bu nedenden ötürü  pek çok marketin indirime gittiğini görüyoruz. Üstelik sadece temel gıda ürünlerinde değil aynı zamanda teknoloji ve daha pek çok alanda bu indirimlere rastladık. Dolayısıyla ŞOK marketin 5 litrelik ayçiçek yağı fiyatını duyanlar çok şaşıracak.

Ayçiçek Yağı Kaç TL?

Ayçiçek yağının güncel fiyatı açıklandı. ŞOK üzerinden alacağınız ayçiçek fiyatı artık 109,90 TL'ye satılacak ortalam %10'luk bir zam geldiği ifade ediliyor. Ancak sorulan bir diğer soru ise neden daha fazla indirim yapılmadığı yönündeydi. İndirim yapılması için stokçuların ellerindeki malın bitmesi gerekiyor. Ürünler bittikten sonra düşük kur fiyatı ile satın alım yapabilirler ve bu da indirimli fiyat olarak etiketlere yansır.

Dolar Yüksekken Satın Aldılar

Toptancıların önemli bir kısmı dolar 18 TL 'ye yaklaştığı vakit harcama yapmış. Maliyet ile satış fiyatı kıyaslandığında ortada garip bir durumun yaşanması işte bu yüzden. Döviz kuru düşse bile anlık olarak stoklanmadığı için satıcının da ona göre fiyat belirlemesi gerekebilir. Ancak ellerindeki ürünler bittiğinde düşük kur ile satın alım gerçekleştirebilecekler.