Hükümet Açıkladı! 5 Litre Ayçiçek Yağı 82 TL'ye Satılacak!

Hükümet Açıkladı! 5 Litre Ayçiçek Yağı 82 TL'ye Satılacak!

Ayçiçek yağına KDV indirimi geliyor. Temel gıda ürünlerinde geçerli KDV değişikliği gündeme geldi. Un süt ve yumurta gibi çeşitli gıda ürünlerinin fiyatı değişecek. Ayçiçek yağının 5 litresi kaç TL'ye satılacak? İşte market market yeni ayçiçek yağının fiyatları ve KDV oran değişikliği...

Temel gıda ürünlerinden alınan KDV vergisinde değişiklik yapılması öngörülüyor. Pek çok kişi bu indirimlerin ne zaman başlayacağını merak etti. Ayçiçek yağının 5 litresi ortalama 120 TL civarlarından satılmakta iken yeni bir indirim mi yapılacak? Fiyatların iyice düşerek ortalama 85 TL seviyesine geleceği tahmin edildi. Ayçiçek yağı satın alacaklar bu habere çok sevindi. Un, süt ve yumurta gibi temel gıda ürünlerinden daha az KDV alınacağı tahmin ediliyor.

Gıdada KDV Oranı Değişiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile gıda ürünlerinde KDV oranı iyice değişecek. Pek çok kişi, satın alacakları ayçiçek yağı ve yumurta gibi gıda ürünlerinin ne kadar düşeceğini merak etti. Çünkü fiyat değişimine göre alımlar gerçekleşecek. Üstelik artan enflasyon ile birlikte fiyatlarda ciddi yükseliş yaşanmıştı. KDV'nin düşecek olması bu durumu biraz olumlu etkileyebilir.

Ayçiçek Yağı Kaç TL Olacak?

Ayçiçek yağındaki KDV değişir ise ortalama 85 - 90 TL arasında 5 litrelik ayçiçek yağı satın alınabilir gibi gözüküyor. Ancak resmi fiyatlar henüz belirlenmedi. Ayçiçek yağına ilişkin merak edilenler masaya yatırılacak. Yakın zamanda temel gıda ürünlerinde KDV değişikliği yapılır ise güncel gelişmeleri haber sitemiz üzerinden takip edebilirsiniz.