Et ve Süt Ürünlerine Zam Geliyor! Et ve Süt Ürünleri Satışı Durabilir!

Et ve Süt Ürünlerine Zam Geliyor! Et ve Süt Ürünleri Satışı Durabilir!

Et ve süt ürünlerinin bir anda zamlanması karşısında TÜSEDAD'dan korkutan açıklama geldi. Tedarik zincirinin kırılma ihtimaline ilişkin konuşuldu. Çiğ sütün bir haftada rekor zamla satılması dikkat çekmişti. Şimdi ise maliyetlerin yeniden arttığı ve et ve süt ürünlerine büyük zam geleceği belirtiliyor.

Tarım Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği'nin yapmış olduğu açıklama büyük ses getirdi. Son zamanlarda artan ve tarihi rekor kıran döviz kuru sonrasında bazı gelişmeler yaşanıyor. Et ve süt ürünlerine de zam beklendiği bilgisi iletildi. Ancak bu zamlardan sonra vatandaşın değer kaybeden Türk Lirası'yla birlikte et ve süt almakta zorluk çekeceği iletildi. Tedarik zincirinin zor bir dönemden geçtiği belirtiliyor. Peki et ve süt ürünleri satışları durdurulacak mı?

Et ve Süt Satılmayacak mı?

TÜSEDAD'dan gelen açıklamada süt ürünleri ve ete gelen zamlar sonrasında daha da fazlasının gelebileceği belirtiliyor. Sütün değeri bile son bir haftalık süre içerisinde %50'den fazla arttı. Düzenli olarak gelen zamlar etkisini gösteriyor. Maliyetin sürekli artması karşısında nasıl bir hamle yapılacağı ise merak edildi. Bu gidişle süt ve etin yeniden rekor kırabileceği haberi geldi.

Fiyatlara Yeni Zam Gelebilir

Yılbaşından sonraki süreçte pek çok gıdaya zam gelebileceği gibi et ve süt ürünleri de bu zamlardan payını alacak. Dolayısıyla vatandaşın bu zamları karşılaması oldukça zor. Eğer tedarik zinciri kırılır ise Mart ayına kadar idare edilebilir. Sonrasında ise satışların durdurulma riski bile bulunuyor.