A101 Ürünlerinde %40 Zam Geldi! A101 Fiyatları İki Katına Çıkardı

A101 Ürünlerinde %40 Zam Geldi! A101 Fiyatları İki Katına Çıkardı

A101, yayınlamış olduğu yeni zam listesiyle sosyal medyada gündeme geldi. Yeni fiyatlardan sonra pek çok vatandaş diğer fiyat listesini kontrol etti. Peki hangi ürünlere zam gelecek? A101'in yanı sıra ŞOK ve BİM'deki fiyatlar da merak edilmeye başlandı.

A101'de pek çok ürüne zam geldi. Özellikle de son zamanlarda döviz kurundaki hızlı yükselişten sonra ürünlerin zamlandığı belirtildi. Yayınlanan listede 100'ü aşkın ürünün fiyat listesinde değişiklik yaşandı. Peki hangi ürünler bundan etkilendi? Enflasyonun yanı sıra zammın yapılmasındaki farklı nedenler de gözler önüne serildi. Ünlü market zincirinin uyguladığı zamlara değineceğiz.

%40'lık Zam Uygulandı!

Bazı ürünlerde uygulanan zam oranı büyük dikkat çekti. %40'lık fiyat artışıyla birlikte etiketlerdeki değişiklik vatandaşın cebini de etkileyecek. Aralık ayının son günlerinde asgari ücret için de karar verilecek. Vatandaş, doların hızlı değer kaybı yüzünden yalnızca marketlerde değil farklı alanlarda da görülüyor.

Gıda Fiyat Endeksi Arttı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) raporlarına göre dünya gıda fiyat endeksinde artış görüldü. Endeksin 132.8 seviyesinden 134.4'e çıktığı biliniyor. Geçtiğimiz ayın verilerine göre son tablo bu şekilde. A101'den sonra BİM ve ŞOK'a da benzer zamlar gelecek mi göreceğiz. Peynir ve yoğurt ürünlerindeki zamdan sonra ikinci bir zam dalgası yaşanacak mı merakla bekleniyor. Yılbaşından sonra yeni zam yapılır mı bilinmiyor. Döviz kurundaki gelişmeler A101 fiyatlarını etkileyecektir.