Steam Sonunda İndirim Sahtekarlarına Dur Dedi! Steam Aldığı Karar Herkesi Şaşırttı!

Steam Sonunda İndirim Sahtekarlarına Dur Dedi! Steam Aldığı Karar Herkesi Şaşırttı!

Steam, son zamanların oyun ve fiyat sahtekarlığına son noktayı koymaya hazırlanıyor. Oyun geliştiricilerin, fiyatları sahte zam ve indirimlerle kullanıcıları kandırması önlenecek. Üstelik %1 gibi komik yanıltıcı indirimlere de önlem getiriliyor. Steam, fiyat sahtekarlıklarına karşı yeni bir güncelleme yayınladı.

Steam, oyun camiasında geliştiricilerin yapmış olduğu bir sahteciliğe son verecek. Sırf indirimli sayfalar kısmında gözükmek için %1'lik indirim yapan geliştiriciler, bu sayede daha fazla satış yapmayı hedefliyordu. Ancak kullanıcıları kandıran bu geliştirmecilere daha fazla müsaade edilmedi. Onların da diğer satıcılar gibi normal satış yapmasını sağlayacak bir dizi kurallar getirildi.

En Az %10 İndirim Şartı!

Eğer bir oyun geliştiricisi, Steam üzerinde yayınlanan oyununu indirimli şekilde satmak istiyorsa en az %10 indirim yapmalı. En fazla ise %90 indirim yaparak satışa sunabilir. Bu nedenle çeşitli sahteciliklerin önüne geçilecek. Sırf indirim sayfasında görüntülenmek için kullanıcıları ve Steam'i aldatamayacaklar.

Sahte Fiyata Karşı Önlem!

İndirim yapmak için geçici olarak fiyat artırıp sonra o fiyatı eski haline çekerek indirim yapıyormuş gibi gözüken mağazalara karşı önlem de alınıyor. Eğer fiyat artışı olur ise 28 gün boyunca indirim yapılamayacak. Bu gelişme ile birlikte oyun severler en güncel fiyat listesine ulaşabilecek.