iPhone 14 Fiyatı 40 Bin TL'yi Geçti! iPhone 14 Uygun Alabilmek İçin Alternatif Bulundu!

iPhone 14 Fiyatı 40 Bin TL'yi Geçti! iPhone 14 Uygun Alabilmek İçin Alternatif Bulundu!

iPhone 14'ü buradan satın almak yerine yurt dışına çıkarak satın almak çok daha tercih edilir hale geldi. Öyle ki Apple'ın yeni telefonu hakkında çeşitli bilgiler verilecek. Son modelin artık 40 bin TL'yi geçmesiyle birlikte çeşitli detaylara değinildi. Peki ya yurt dışında tatil yaparak iPhone 14 satın almak mümkün mü?

İphone 14 tanıtıldıktan sonra fiyatı da belli oldu. Apple'ın son model telefonu hakkında öyle bir detay ortaya çıktı ki duyunca şok olacaksınız. Çünkü telefonun fiyatı o kadar astronomik bir boyuta ulaşıyor ki telefonu yurt dışından satın alıp üstüne tatil yaptığınızda bile cebinize para kalmakta. Bu yüzden iPhone 14 satın almayı düşünenlerin ilk hamlesi Türkiye'ye yakın bir ülkede tatil yapmak ve sonrasında telefonu satın alarak ülkeye geri dönmek oluyor. Peki bu nasıl mümkün oluyor?

Tatil Masraflarını Karşılıyor!

iPhone 14 satın almak yurt dışında TL ile daha uygun hale gelmiş vaziyette. Üstelik ortalama 5 günlük tatil yaptığınızda da hali hazırda cebinize para da kalıyor. Genel olarak Gürcistan bu noktada tercih edilen ülkelerden biri haline geldi. Peki ya güncel gelişmeler eşliğinde başka neler biliyoruz? iPhone fiyatları bu şekilde artmaya devam eder ise çok daha farklı sonuçlar da ortaya çıkabilir. Fiyat farkı her geçen yıl gittikçe artıyor ve neredeyse araba fiyatı ile eş değer olacak şekilde yükseliyor.

Vergiler Fiyatı Artırmakta

Öte yandan yalnızca döviz kuru değil akıllı telefonda uygulanan vergilerin de telefon fiyatına doğrudan etki ettiğini görüyoruz. IMEI kaydı da dahil olmak üzere yurt dışında tatil yaparak telefon satın almak artık moda haline geldi.