Şeflerin Özel Olarak Hazırladığı Köri Soslu Tavuk Tarifinin Tam Listesi Çıktı!

Şeflerin Özel Olarak Hazırladığı Köri Soslu Tavuk Tarifinin Tam Listesi Çıktı!

Herkesin bir hevesle yapmak istediği köri soslu tavuk yemeğini tam olarak becerememekte. Özel şeflerin hazırlamış olduğu köri soslu tavuk tarifini sizler için özel olarak hazırladık.

Köri soslu tavuk yemek için artık restoranlara gitmeye gerek bile kalmayacak. Bu tarif ile birlikte köri soslu tavuk evinize neşe saçacak. Bir defa denedikten sonra sürekli yapmak isteyeceksiniz işte köri soslu tavuk tarifi...

Köri Soslu Tavuk Tarifi Malzemeleri

Tavuk göğsü

Yarım paket sıvı krema (100 ml denk geliyor)

3 yemek kaşığı dolusu sıvı yağ

Bir tatlı kaşığı kadar kırmızı toz biber

Bir tatlı kaşığı kadar kekik

Yarım çay kaşığı kadar karabiber

Bir çay kaşığı kadar köri

Bir çay kaşığı kadar tuz

Bir yemek kaşığı kadar parmesan peyniri (Yoksa sorun değil)

Birkaç tane arpacık soğan 

Köri Soslu Tavuk Tarifinin Yapılışı

İlk olarak göğüs etini jülyen şeklinde doğrayarak kabın içine alın. Ardından tavuk etlerini sıvı yağ ile birlikte harmanlayın. Daha sonra kabın içine kekik, toz biber ve karabiber ilave edip karıştırın. Kabın kapağını streç film ile kapattıktan sonra birkaç saat dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. Dinlendikten hemen sonra tavanın içine az miktarda sıvı yağ sıvı yağ ekleyip kızdırın. Bunun ardından tavukları ilave edin. Tavuk etleri pişirildikten sonra arpacık soğanları ilave edin. Tavukların rengi döndükten hemen sonra köri, tuz ve sıvı krema ilave edin. Tüm malzemeleri karıştırın. Son olarak piştikten sonra köri soslu tavuk tabağa alarak servis edin. Afiyet olsun.