Sağlık Bakanlığı Duyurdu! 236 kişi daha hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı Duyurdu! 236 kişi daha hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı resmi internet sitesi tarafından yayınlanan açıklamaya göre günlük vaka ve hayatını kaybedenlerin sayısı açıklandı.

Sağlık Bakanlığı’nın 13 Ekim’e ilişkin koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 361 bin 164 testten 31 bin 248’i pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 236 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı 30 bin 331 olarak açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bazı kişiler hastalığı ağır geçirecek, yoğun bakıma ihtiyaç duyacak. Tam doz aşının bunları büyük oranda önlediğini biliyoruz. Tedbirlerin sonuç verdiğine tanığız” dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı haritada, 2. doz aşılamada hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılandığı iller mavi renkle gösteriliyor. Sağlık Bakanlığı'nın koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre; 2. doz aşılamada yüzde 80.1 aşılama oranıyla Kırklareli birinci sırada yer alıyor. ‘Mavi iller’ listesinde Kırklareli'ni Muğla, Ordu, Çanakkale, Amasya, Eskişehir, Edirne, Osmaniye, Balıkesir, Burdur, Isparta, Uşak, Ankara, Kastamonu, Samsun ve Çankırı izliyor. Yüzde 49.8 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor. 

2.doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 78.3 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 76.1 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 70.2 ile İstanbul yer alıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka tablosunu sosyal medya hesabından şu notla paylaştı:

“31.248 kişinin Covid-19 testi pozitif. Bu sayı büyük olasılıkla önümüzdeki günlerde vefat sayılarına yansıyacak. Bazı kişiler hastalığı ağır geçirecek, yoğun bakıma ihtiyaç duyacak. Tam doz aşının bunları büyük oranda önlediğini biliyoruz. Tedbirlerin sonuç verdiğine tanığız.”