Omicron Varyantının Diyaliz Hastalarına Etkisi Nedir? Omicron Varyantın Diyaliz Hastalarına Zararı Var mı?

Omicron Varyantının Diyaliz Hastalarına Etkisi Nedir? Omicron Varyantın Diyaliz Hastalarına Zararı Var mı?

Diyaliz hastaları Omicron varyantına karşı ne bilmeli? Omicron varyantının tehlikeleri ve bulaş hızı hakkında bilinmeyenler ortaya çıktı. Kronik hastalıklarda bu durum daha da ciddi olabiliyor. Diyalize giren kişilerin dikkat etmesi gereken noktalara değinildi. Koronavirüsün tehlikeli varyantıyla ilgili bazı istatistikler...

Omicron varyantı hakkında bilinmesi gereken bilgiler, diyaliz hastaları için büyük önem taşıyor. Çünkü bu tür kronik rahatsızlıklarda virüsün etkisi daha fazla olabilmekte. Düşmekte olan bağışıklık kuvveti, hastalığın daha ağır atlatılması ile sonuçlanabilir. Peki diyaliz hastalarının bu konuda dikkat etmesi gereken hususlar nelerdir? Hangi durumlarda diyaliz hastaları daha güvenli olacak?

Omicron Varyantında Diyaliz Hastaları

Diyaliz hastaları, haftada üç veya dört defa diyalize girmektedir. Dolayısıyla bu süreç içerisinde dışarı çıkmak zorunda kalıyorlar. Bu süre de dahil olmak üzere genel olarak maske ve mesafesiyle birlikte hijyenini korumakla yükümlü. Virüsün bulaşma ihtimalini olabildiğince en aza indirmeli. Çünkü Omicron varyantı çok hızlı şekilde bulaşıyor.

Aşırı Yorgunluk Yapabiliyor

Omicron varyantı, bulaştığı kişilerde aşırı yorgunluk yapabilmekte. Bu nedenle en önemli belirtilerden birinin bu olduğunu söylemeliyiz. Eğer durduk yere aşırı yorgunluk hissediyorsanız test olmanızda fayda var. Ayrıca düzenli kullandığınız ilaçlar konusunda muhakkak doktorunuza gözükmelisiniz. Bilinçsiz şekilde kullanımı bırakmak doğru değildir.