Omicron Varyantının Astım Hastalarına Etkisi Nedir? Omicron Varyantın Astım Hastalarına Zararı Var mı?

Omicron Varyantının Astım Hastalarına Etkisi Nedir? Omicron Varyantın Astım Hastalarına Zararı Var mı?

Astım hastalığı son zamanlarda Omicron varyantına karşı ne yapılması gerektiğini araştırıyor. Koronavirüs Omicron varyantı, astım hastaları için ölümcül mü? Kronik rahatsızlığı olanların alması gereken önlemlerden söz ediliyor. Solunum yolu hastalığı astım ve Omicron arasındaki bağlantı dikkat çekti.

Yeni çıkan Omicron varyantı, çeşitli kronik hastalıklara karşı etkili olabilmekte. Koronavirüsün ilk zamanlardaki hali gibi yeni varyantlar ortaya çıktıkça bu durum değişmedi. Omicron'un yaşlı ve kronik hastalıklara sahip olanlarda daha etkili olabildiği vurgulanıyor. Astım gibi solunum yolu hastalıkları da buna dahil. Dolayısıyla astım hastalarının kendini koruması ve bunun için de bazı noktalara dikkat etmesi gerekmekte. Peki astım hastaları Omicron varyantından nasıl korunabilir? Hasta olmamak veya daha az şiddetle hastalıktan kurtulabilmek adına yapması gerekenler listelendi.

Omicron Varyantının Astıma Etkisi

Astımlı bireyler, Omicron varyantına olabildiğince yakalanmamaya çalışmalıdır. Çünkü çeşitli araştırmalar da gösteriyor ki solunum yolu ile ilgili çeşitli sıkıntılar yaşayan bireylerin önemli bir kısmı koronavirüsü atlatmakta zorluk yaşıyor. Solunumla ilgili ciddi problemler yaşanabilmekte. Dolayısıyla önceliğiniz virüse yakalanmamak olmalı. Bunun için de Sağlık Bakanlığı'nın düzenli olarak uyarıda bulunduğu ve yayınladığı bazı kurallara dikkat edebilirsiniz. Maskeye ve mesafeye önem veriniz. Hijyene ise normalden bir tık daha fazla önem vermeniz tavsiye ediliyor.

Solunum Yolları Riskli

Solunumunuzla ilgili sorunlar yaşamamak adına bağışıklığınızı kuvvetlendirecek ve hastalığı hafif atlatmanızı sağlayacak tedbirler gerekiyor. Bunların başında beslenme ve aşı gelmekte. Aşı sıranız geldi ise yeni dozlarınızı olmayı unutmayınız.