Çocuğu Olan Ailelere Üzücü Haber Geldi! Fiyatı 367 Liradan 500 Liraya Yükseldi!

Çocuğu Olan Ailelere Üzücü Haber Geldi! Fiyatı 367 Liradan 500 Liraya Yükseldi!

Çocuğu olan aileleri yakından ilgilendiren gelişme yaşandı. En son ilaç fiyatlarına yüzde 40 oranında zam gelmişti. Yeni doğan çocukları devlet tarafından yapılan aşıları dışında özel aşıları yaptıracak olan ailelere kötü haber geldi. İşte haberin tüm detayları...

İlaç fiyatlarına zam yapılmasının ardından aşı fiyatları hakkında da açıklamalar yapıldı. Yeni doğan bebeklere özel aşı yaptıracak olan ailelere kötü haber geldi. Bebeklere arasında yaygın olan rota virüs salgınını önlemek için uygulamam rota virüs aşısının fiyatını 367 TL’den 500 TL’ye kadar çıktı. İlaç fiyatlarının ardından özel aşı fiyatlarına yapılan zam vatandaşlar tarafından tepki ile karşılandı.

Rota Virüsü Hakkında

2 yaş altı çocuklarda etkili olan bir virüstür. Bunun dışında ishal ve kusma ile kendini gösterir. Küçük çocuklarda sıvı yetmezliği, dolaşım bozukluğu, böbrek yetmezliği gibi rahatsızlıkların görülmesine sebep olurken ilerleyen dönemlerde ölüme bile sebebiyet verebiliyor. Bundan dolayı yeni doğan çocukların Rota virüsü önlemek için aşı yaptırması tavsiye ediliyor. Fiyatların artması ise vatandaşlar tarafından tepkiye neden oldu.

Rota Virüsünün Belirtileri Ne Zaman Ortaya Çıkar?

Rota virüsü belirtileri genellikle 48 saatten daha az bir süre içerisinde kendini gösteriyor. En büyük belirtisi ise ateş ve kusmadır. İshal genellikle 5-7 gün arasında devam eder. Bundan dolayı ailelerin bu virüse karşı çocuklarına aşı yaptırmaları öneriliyor.