Araç Fiyatlarına İndirim Beklenirken Tam Olarak 300 Bin TL Zam Geldi!

Araç Fiyatlarına İndirim Beklenirken Tam Olarak 300 Bin TL Zam Geldi!

Otomobil satışlarındaki son durum nedir merak ediliyor. Öyle ki araç alım satımlarında bizleri bekleyen detaylar yanıt bulacak. Sıfır otomobil fiyatları bu gidişle iyice zirveyi görebilir. Dolayısıyla araçlardaki son durum gözler önüne serilecek. Yapılan 6 ay 6 bin km düzenlemesi piyasaları nasıl etkiledi?

Araç fiyatlarının düzeleceği ve piyasaların daha iyi hale geleceği tahmin ediliyordu. Ancak gelinen noktada böyle bir gelişmenin olmaması araç sahipleri başta olmak üzere piyasa ile ilgilenen pek çok kişinin dikkatini çekti. Şimdi ise neler olacağı merak konusu haline geldi. Bu noktada nasıl bir adım atılacak? Araç satışları ile alımların iyice düşmesi şaşırtıyor.

Otomobil Fiyatları Daha da Artabilir

Yapılan açıklamalarda çeşitli detaylara değinildi. Özellikle de “Yurt dışında maliyet kaynaklı ciddi bir enflasyon oluştu. Bu enflasyon tabi maliyetlerle birlikte araç fiyatlarını yukarı çekti. Biz Renault olarak bundan kötü etkilendik. Fiyatlarımıza yansıtmak zorunda kaldık. Üretici açısından bakıldığında yüzde 30’luk bir artış yaşandı. Ama Türkiye’ye yansıması ÖTV etkisiyle daha yüksek seviyeye çıktı. Bu koşullarda Türkiye pazarı bu sene kişisel inancıma göre 700 bine belki ulaşabilir”  ifadesi oldukça önemliydi.

Otomobil Fiyatları Artacak mı

Gidişata bağlı olarak otomobil fiyatlarının daha da artması beklenebilir. Öte yandan 6 bin km ve 6 ay düzenlemesini ihlal edeceklerin ödeyeceği ceza ise 300 bin Tl'yi bulacak. Hal böyle olunca araç satışlarına nasıl bir etkisi olacağını zaman içerisinde göreceğiz.