Euro 38,00 %-0,02
Dolar 34,09 %0,00
Sterlin 45,47 %-0,06
Altın 2.874 %1,62

Vergi ve SGK Borçlarına Af Gelmesi Gündeme Geldi! Şubat veya Mart Ayında Af Gelmesi Muhtemel!

Vergi ve SGK Borçlarına Af Gelmesi Gündeme Geldi! Şubat veya Mart Ayında Af Gelmesi Muhtemel!

Vergi ve SGK Borçlarına Af

"2023'te vergi affı var mı? Vergi affı ne zaman geliyor?" Sorular milyonlarca vatandaşın gündemine otururken, Ankara'da perde arkasından dikkat çeken bir iddia ortaya çıktı. Hükümetin af hazırlığında olduğu ve SGK ile vergi borçlarının yeniden yapılandırıldığı öğrenildi. Öte yandan çek ve ehliyet düzenlemesinin de hükümetin gündeminde olduğu söylendi.

İcra aflarının ardından 2022'de hükümetin kapsamlı bir af ve vergi ve SGK borcunda yeniden yapılandırmayı da içerecek bir dizi mevzuat hazırladığı ortaya çıktı. ortaya çıkmak.

En son kapsamlı vergi affı, 9 Haziran 2021'de yürürlüğe giren ve 2020 yılına ilişkin beyanları içeren 7326 sayılı Kanun ile yapıldı. Bir önceki affın kapsamlı bir af olması beklenirken, çalışmanın seçim öncesi dönemde olduğu iddia edildi, yani planlanan Şubat veya Mart ayında. Bilindiği üzere son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

VERGİ DEĞİŞİKLİĞİ VE YAPILANDIRMASI NELERİ KAPSAYACAK?

Vergi davaları, tamamlanmış ancak işlenmemiş denetim dosyaları, hissedar hissesi ve cari hesap konularını kapsayan bir hüküm olabileceği unutulmamalıdır. Vergi ve SGK prim borcunu zamanında ödeyenlerin mağdur olmamaktan fayda görebileceği iddia ediliyor.

YENİ LİSANS VE KONTROLLER YÖNETMELİĞİ

Cep kanunu çeki mağdurları için de çalışma yapıldığı kaydedildi. Öte yandan ehliyeti iptal edilenler için de düzenleme yapılması bekleniyor.

ÖNGÖRÜLEN VERGİ GELİRİNDE 3 KAT ARTIŞ

Ancak 2022'de 1 trilyon 250 bin TL olarak öngörülen vergi geliri, 2023'te 3,8 trilyon TL'ye çıktı. Bu yıl vergi geliri böylece üç katına çıktı. 2023 yılında vergi kalemlerine ödenecek tutarlar aşağıdaki gibidir:

Motorlu kara taşıtlarından 204 milyar lira, tütün ürünlerinden 126 milyar lira, petrol ve gaz ürünlerinden 85 milyar lira, alkollü içeceklerden 55 milyar lira, dayanıklı tüketim mallarından 36 milyar lira, özel haberleşmeden 20 milyar lira tahsil edilecek. vergi ve kumardan 13 Milyar lira. Beklenen toplam Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarı ise 512 milyar TL.

Yazar: Haberci
<