TOMİAD Genel Başkanı Hakan Yiğit'ten Yerel Seçimler Öncesi Açıklama Geldi

TOMİAD Genel Başkanı Hakan Yiğit'ten Yerel Seçimler Öncesi Açıklama Geldi

Turizm Otelcilik Mensupları ve İş Adamları Derneği (TOMİAD) Genel Başkanı Hakan Yiğit, yerel seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

TOMİAD'un Faaliyetleri ve İlerleme Süreci

TOMİAD Genel Başkanı Hakan Yiğit, derneğin kuruluşundan bu yana geçen süre içinde önemli adımlar attıklarını belirtti. Derneğin kuruluşunun üzerinden 9 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen, hızlı bir şekilde ilerlediklerini ve sektörden yüzlerce kişiye ulaştıklarını ifade etti. Yiğit, sektör içerisindeki ve dışındaki kişilere ulaşmalarının kendilerine umut ve heyecan verdiğini vurguladı.

turizm-otelcilik-mensuplari-ve-is-adamlari-dernegi.jpg

Soru: TOMİAD neler yapıyor?
Cevap: 9 ay önce kuruduğumuz bir dernek olduğumuz halde kısa zamanda sattı sayılır bir yol aldığımızı düşünüyorum. İlk olarak yaptığımız hayata geçirdiğimiz en değerli konu; sektör içerisinden olsun olmasın yüzlerce kişiye bire bir ulaşmış olmak ve ciddi anlamda geri dönüşlerin olması bizlere ilerisi için umut veriyor heyecanımıza heyecan katıyor.

Soru: kaç kişiye ulaştınız? Mesela üye sayısı verebilir misiniz?
Cevap: En son bana verilen bilgiye göre elimizde şu anda 1400 civarı üye kayıt formu var. Fakat biz biraz ince eleyip sık dokuyan bir bir titizlikle üye kabul ediyoruz. Formlar insan kaynakları departmanımız tarafından tel tek inceleniyor ve bu inceleme sonucunda resmi üye işlemlerini tamamlıyoruz. Her alanda olduğu gibi üye sayısı olarakta kontrollü büyümeyi tercih ediyoruz.

Soru: Peki ne vaat ediyorsunuz üyelerinize yani neden size üye olmalılar?
Cevap: Sektörün tavanından tabanına uzanan sorunlar yumağı var. Meslek lisesi öğrencilerinin eğitimi eğitim müfredatı, staj yeri bulması ve mezun olduktan sonra ki istihdam edilme sürecinden tutunda işletme sahiplerinin vizyonu-misyonu doğru planlama ve yapılanmasına kadar nerede ne eksik varsa tespit edilerek ilgili kurum ve kuruluşlarla iletişime geçerek çözüm üretmeyi hedefliyoruz. 

Soru: Örnek verebilir misiniz?
Cevap: Örneğin meslek liselerinde yapılan stajların staj başlangıcı olarak kabul edilmesi, çekirdekten gelen mesai arkadaşlarımızın eğitimine kadar. Bu bağlamda ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile bir protokol yaparak Halk Eğitimi Merkezlerinde yiyecek-içecek alanında kurslar düzenliyoruz. Bu kurslardan da üyelerimiz tamamen ücretsiz bir şekilde yararlanabiliyor. 
Ayrıca il ve ilçe belediye başkanları ile görüşerek ortak projeler hayata geçirebilme hususunda fikir alış verişi yapıyor iş birliği talep ediyoruz.

Soru: Belediye başkanlarının size yaklaşımı nasıl? 
Cevap: Ankara’da bütün belediyelerden randevu talep ettik. 
Etimesgut belediye başkanı Sayın Enver Demirel 
Yenimahalle belediye başkanı Sayın Fethi Yaşar
Çankaya belediye başkanı Sayın Alper Taşdelen
ABB Başkanı Sayın Mansur Yavaş beyler dönüş yapıp randevu verdiler. Kendilerine derneğimiz ve projelerimizle alakalı bilgilendirme yaptık ve destek istedik. Sağolsunlar sıcak yaklaştılar. 

Soru: Peki sizin bu seçimlerinde kazanmasını istediğiniz bir aday var mı? 
Cevap: Biz bir sivil toplum kuruluşuyuz. Derdimiz siyaset yapmak politikanın içerisinde aktif rol almak değil. Gerek yönetim kurulumuzun ayrı ayrı gerekse üyelerimizin siyasi görüşleri mutlaka var. Biz renkli bir topluluğuz. Siyasi görüşlerimizin farklılığı bizlere sektör sorunlarında doğru tespitleri yapmamızı sağlıyor. Sonuç olarak bizim TOMİAD olarak bir siyasi beklentimiz yok. Kim bu millete hizmet ederse destekleriz. Kim bize bir adım gelirse bizlerde hareket alanımız çerçevesinde ortak projelere imza atarız. 

Soru: Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı? 
Cevap: 31 Mart seçimlerinin milletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Siyasi görüşlerimizden arınarak birey birey fert fert bu ülkeye hizmet etmeyi kendilerine görev edinenlere başarılar dileriz.