Tarım ve Orman Bakanlığı, İŞKUR Üzerinden 1500 Tarım İşçisi Alımı Duyurdu!

Tarım ve Orman Bakanlığı, İŞKUR Üzerinden 1500 Tarım İşçisi Alımı Duyurdu!

Tarım ve Orman Bakanlığı, taşra teşkilatında istihdam etmek üzere bin 500 tarım işçisi alımı yapacağını duyurdu. İŞKUR üzerinden gerçekleştirilecek olan alım için başvuru süreci ve detaylar belli oldu. İşte, 1500 tarım işçisi alımı ile ilgili tüm detaylar...

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelinde tarım sektöründe istihdam edilmek üzere bin 500 tarım işçisi alımı yapacak. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, taşra teşkilatında görev alacak olan tarım işçilerinin belirlenmesi için İŞKUR üzerinden başvurular alınacak. İşte, alıma dair detaylar...

Başvuru Şartları ve Süreci

İŞKUR resmi internet sitesi üzerinden yapılacak olan başvurular, 13 Şubat ile 19 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Başvuruların alınmasının ardından, adaylar arasında noter huzurunda kura çekimi yapılacak ve işçi alımı bu kura sonucuna göre gerçekleştirilecek.

Kura Yöntemiyle Belirlenecek Alım

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın belirttiğine göre, 1500 tarım işçisi alımı için adaylar arasında sınav yapılmayacak. Başvuru sahipleri arasından kura yöntemiyle belirlenecek olan işçiler, noter huzurunda gerçekleştirilecek kura çekimi ile belirlenecek.

Alım Tarihi ve Kriterleri

İŞKUR üzerinden gerçekleştirilecek olan başvuruların sona ermesinin ardından, 27 Şubat 2024 tarihinde noter huzurunda kura çekimi gerçekleştirilecek. Alım yapılacak mesleklerin kadro dağılımı ile özel ve genel başvuru şartları, ilanın yayınlanmasıyla birlikte netlik kazanacak.

Sonuç

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın İŞKUR aracılığıyla gerçekleştireceği bin 500 tarım işçisi alımı, tarım sektörüne istihdam sağlamak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Başvuru sürecinde adayların gerekli şartları ve tarihleri yakından takip etmeleri önem taşıyor.