Peş Peşe Gelen Depremler İçin Naci Görür Açıklama Yaptı!

Peş Peşe Gelen Depremler İçin Naci Görür Açıklama Yaptı!

Türkiye'deki son deprem olaylarını inceledik! Biga'da meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki deprem ve sonrasındaki gelişmeleri okumak için hemen tıklayın! Güncel haberleri kaçırmayın!

Biga ilçesinde akşam saatlerinde meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki deprem, bölgede endişe yarattı. Depremin ardından Çanakkale'de ise 2,4 ve 2,6 şiddetinde iki artçı sarsıntı daha yaşandı.

İçişleri Bakanı ve AFAD Açıkladı: İhbar Yok, Ölçümler Sürüyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve AFAD tarafından yapılan açıklamada, bölgede herhangi bir olumsuz ihbarın olmadığı ve sismik ölçümlerin devam ettiği belirtildi.

Naci Görür'ün Uyarısı: Gemlik Üstüne 7'den Büyük Deprem Gelirse...

İstanbul'da da hissedilen deprem sonrasında dikkat çeken bir uyarı Naci Görür'den geldi. Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gemlik fayının Kuzey Anadolu fayının Güney kolunu oluşturduğuna dikkat çekerek, "Gemlik kesinlikle 7 ve üstü bir depreme dayanamaz" dedi. Görür, fay hattının ve zemin koşullarının risk oluşturduğunu vurgulayarak, yeni imar ve iskan verilmemesi gerektiğini, yapıların çevresindeki yüksek alanlara kaydırılarak özel inşaat ve mimari tekniklerle yapılması gerektiğini ifade etti.