Maaşlara Yüzde 120 Zam Geliyor! Herşey Hazır İmzalar Atıldı!

Maaşlara Yüzde 120 Zam Geliyor! Herşey Hazır İmzalar Atıldı!

Yüzde 72 ve 120 oranındaki maaş artışlarıyla ilgili son haberler! Belediye personeli için büyük zam müjdesi. Detaylar için yazımızı okumayı unutmayın!

SSK ve Bağkur emekli maaşlarına ek artışlarla birlikte memur ve memur emeklilerinin maaşlarında yüzde 49,25'lik bir artış belirlenmişti. Ocak ayında yüzde 37,57'lik bir artıştan sonra, şubat ayında SSK ve Bağkur emeklilerine ek zam farkları ödendi. SSK emeklilerine dün, Bağkur emeklilerine ise bugün itibariyle ek zam farkları verildi. Ülke genelinde farklı kurumlarda, belediyelerde, müdürlüklerde, üniversitelerde, sendikalarda ve iş yerlerinde çalışan personel, maaş artışlarıyla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor.

Maaş Artışı Şubat 2024 Açıklamaları

Belediye personelinin maaş artışlarıyla ilgili yeni duyurular peş peşe yayınlanırken, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar da yüzde 72 ve yüzde 120'lik maaş artışlarıyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Hak İş'e bağlı Hizmet İş Sendikası ile imzalanan toplu iş sözleşmesiyle ilgili açıklama yapan Çınar, "HAK-İŞ'e bağlı Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanımız Mustafa Sengir ile Toplu İş Sözleşmesini imzaladık. Böylelikle; KHK'lı arkadaşlarımızın maaşlarına yüzde 72, Belediyemizin bünyesinde çalışan 32 kadrolu işçilerimizin maaşlarına ise yüzde 120 oranında zam yapmış olduk. Tüm bu artışların çalışma arkadaşlarımıza hayırlı ve hanelerine bereketli olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Toplu İş Sözleşmeleri 2024 Şubat

Yeşilyurt Belediyesi'nde maaşlarda yüzde 72 ve yüzde 120 oranında artış sağlanırken, ülke genelinde farklı belediyelerde çalışan personel, sendikalar ile belediye yönetimleri arasındaki toplu iş sözleşmelerinden çıkacak sonuçları merakla bekliyor. Bu kapsamda, belediye yönetimleri ile sendikalar arasında yapılan toplu iş sözleşmeleri ve ek protokoller ilerleyen süreçlerde kamuoyuna duyurulacak. Belediyelerin resmi internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden toplu iş sözleşmeleri ve ek protokoller hakkında güncel bilgilere ulaşılabilir ve ayrıntılı bilgi edinilebilir.