Kademeli Emeklilik: EYT Yasası Sonrası Bekleyenler için Güncel Durum

Kademeli Emeklilik: EYT Yasası Sonrası Bekleyenler için Güncel Durum

Kademeli emeklilik beklentileri artarken, EYT yasası sonrası işe başlayanlar için belirsizlik devam ediyor. Bağ-Kur'lular için yapılan düzenleme umut verirken, stajyer ve çıraklar için henüz bir adım atılmadı.

EYT yasasıyla birlikte 8 Eylül 1999 öncesinde iş hayatına atılanlarla, Stajyer ve çıraklık sigortası olanlar arasında ciddi bir emeklilik farkı oluştu. Ancak son zamanlarda yapılan açıklamalar, kademeli emeklilik bekleyenler için umutları yeşertti.

Kademeli Emeklilik ve Güncel Durum

9 Eylül 1999'dan sonra iş hayatına adım atanlar için kademeli emeklilik konusu gündemde. Ancak SGK Uzmanı Özgür Erdursun'un açıklamalarına göre, şu an için bu konuda resmi bir çalışma bulunmuyor. Erdursun'a göre, hükümetin yakın zamanda bu konuda bir adım atması beklenmiyor.

Bağ-Kur'luların Durumu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-Kur'luların emeklilik hakkını etkileyen prim sayısında düzenleme yapılacağını açıkladı. Planlanan düzenlemeyle birlikte, emeklilik için gereken prim gün sayısının azaltılması öngörülüyor. Bu da küçük esnafın daha erken emekli olabilmesini sağlayacak.

Staj ve Çıraklık Sigortası Durumu

Staj ve çıraklık sigortası olanlar için de özel bir düzenleme bekleniyordu. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın son açıklamalarına göre, böyle bir çalışma bulunmuyor. Bu durum, stajyer ve çıraklar arasında hayal kırıklığı yarattı.