Emeklilere Müjde: 2024 Bayram İkramiyesi 6.000 TL'ye Çıkıyor!

Emeklilere Müjde: 2024 Bayram İkramiyesi 6.000 TL'ye Çıkıyor!

2024 Bayram İkramiyesi Müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere özel zam sürprizi. Yüzde 50 artışla 6.000 TL'ye çıkan bayram ikramiyesi, SSK, BAĞKUR ve memur emeklilerini sevindirecek. Seçim öncesi açıklanan bu müjde, milyonlarca emekliye ek ödeme sağlayacak.

2024 yılı, emeklilere yönelik müjdelerle başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabin toplantısının ardından emeklilere özel bir jesti duyurarak bu yılın "emekli yılı" ilan edildiğini açıklamıştı.

Yeni Cumhurbaşkanı Jestinde SSK, BAĞKUR ve Memur Emeklilerine Ek Ödeme

Beklenen müjde, Ankara kulislerine sürpriz bir şekilde düştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni müjdenin emekliye yapılacak ikramiye ödemesi olduğunu iddia etti. Bu kapsamda emeklilere bayram ikramiyesi için zam yapılacağı ve uzun süredir beklenen bu zamın gerçekleşeceği müjdelendi.

2023/03/23/para.jpg

2024 Bayram İkramiyesi: SSK, BAĞKUR ve Memur Emeklilerine Yüklü Zam

Ocak ayının ilk haftasında ilan edilen maaş zammının ardından, TÜİK tarafından açıklanan Aralık ayı enflasyon verisi ile resmi zam oranları belli olmuştu. Memur ve memur emeklisi için zam oranı yüzde 49,25 olarak kesinleşirken, SSK ve BAĞKUR emeklisi zam oranı yüzde 37,50 olarak belirlenmişti.

Emekli Bayram İkramiyesinde Yüzde 50 Artış

Ankara kulislerine düşen iddialara göre, seçim öncesi emeklilere bayram ikramiyesi için yeni bir zam açıklanacak. İddialara göre, yüzde 50 ikramiye zammı ile 2 bin liralık rakam 3 bin liraya çıkacak. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ikramiyesi ile birlikte emekliler, toplamda 6 bin TL ek ödeme alacaklar. Bu tutar, emekli maaşı alan tüm emeklilere ek koşul ve şart aranmaksızın bayram ikramiyesi adı altında ödenecek.