BİM Marketler Zinciri REKOR Zam Yaptı! Ürünlere Yüzde 21 Zam Geldi!

BİM Marketler Zinciri REKOR Zam Yaptı! Ürünlere Yüzde 21 Zam Geldi!

BİM gibi büyük zincir marketlerdeki fiyat artışları, vatandaşların ekonomik olarak zor zamanlar geçirdiği bir dönemde özellikle dikkat çekiyor. Marketlerin enflasyonla mücadele adı altında yapılan zam uygulamaları, tüketiciyi olumsuz etkiliyor ve günlük yaşamın maliyetini arttırıyor.

Yeni yılın gelmesiyle birlikte birçok çalışanın ve emeklinin beklediği zam haberleri geldi. Ancak, bu zam haberleriyle birlikte vatandaşların korktuğu başka bir durum da baş gösterdi. Zincir marketler arasında yer alan BİM de fiyatlarına zam yaptı. Özellikle belirli ürünlerdeki yüksek zamlar, vatandaşları endişelendiriyor.

Enflasyonla Mücadele Adı Altında Yapılan Zam Uygulamaları

Enflasyonla mücadele kapsamında zincir marketler, ürünlerinde indirim uygulayacaklarını duyurmuşlardı. Ancak, bu indirimlerin yerine zam yağmuru geldi. Milyonlarca vatandaşın hayat mücadelesi verdiği bu dönemde, marketlerdeki fiyat artışları büyük tepki çekiyor. BİM markette özellikle bazı ürünlerde yapılan yüksek zamlar, sosyal medyada da gündem oldu.

Sosyal Medyada Paylaşılan Görsellerde Fiyaat Artışları Deşifre Ediliyor

Sosyal medyada yayılan görsellerde, özellikle bazı ürünlerdeki fiyat artışları dikkat çekiyor. Bir örneğe bakacak olursak, tost peynirinin fiyatı şubat ayında yüzde 21 artarak 415 TL'ye çıktı. Öncesinde ise bu fiyat 344 TL idi. Ayrıca, tereyağının da fiyatının 329 liradan 395 liraya çıkarıldığı bilgisi sosyal medyada paylaşılanlar arasında.

Vatandaşların Tepkisi Büyüyor

Market fiyatlarındaki bu artışlar, vatandaşların tepkisine neden oluyor. Özellikle maaş zamlarının market kasalarında eridiği düşüncesi, sosyal medyada sıkça dile getiriliyor. Vatandaşlar, zamların enflasyonla mücadele gerekçesiyle yapıldığını anlamakta zorlanıyor ve bu durumdan oldukça rahatsızlık duyuyor.