AFAD'dan 35 İl İçin Kırmızı Kodlu Uyarı Az Önce Geldi! Hafta Sonu Sel ve Fırtına Beklentisi Yüzde Doksanı Aştı!

AFAD'dan 35 İl İçin Kırmızı Kodlu Uyarı Az Önce Geldi! Hafta Sonu Sel ve Fırtına Beklentisi Yüzde Doksanı Aştı!

MGM Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, son hava durumu tahminlerini açıkladı. Özdemirci'ye göre, önümüzdeki günlerde Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde hava durumu nasıl olacak? Detaylar haberimizde!

MGM Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, Aksaray, Sivas, Kayseri, Şanlıurfa ve Tunceli gibi iller için 5 günlük hava durumu tahminlerini paylaştı. Özdemirci, bu illerde yağış beklenmediğini belirtti ve hava durumunun açık ve az bulutlu olacağını bildirdi.

Perşembe Günü Hava Durumu Uyarısı

MGM tahminlerine göre, perşembe günü yurdun iç, güney ve doğu kesimlerinde aralıklı yağış geçişleri yaşanacak. İç Ege, Akdeniz Bölgesi, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleriyle Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Perşembe günü için Karabük, Kastamonu, Çorum, Ankara, Çankırı, Kırıkkale ve Burdur çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar etkili olacak. Yağış alanı cuma günü azalacak.

Pazar Gününden İtibaren Yağışların Düşmesi Bekleniyor

Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu Bölgesi'yle, Doğu Anadolu'da da Ardahan, Kars, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde aralıklı yağışlar bekleniyor. Ülkenin kuzeydoğu kesiminde cumartesi günü aralıklı yağışlar yaşanacak. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yağış ihtimali yüksek olacak. Ancak pazar gününden itibaren ülke genelinde yağış beklentilerinin olmadığı belirtiliyor.