2 Ay Önceden Başvuru Yapan Herkese 150.000TL Faizsiz Kredi Dönemi Başladı!

2 Ay Önceden Başvuru Yapan Herkese 150.000TL Faizsiz Kredi Dönemi Başladı!

Aile ve Gençlik Fonu, depremzedeler için evlilik kredisi sağlıyor! 150 bin TL değerinde faizsiz kredi, genç çiftlere destek olmak için 15 Şubat'ta başvuruları kabul ediyor. Başvurular internet üzerinden yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'nun ilk aşamasında Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki depremzedelerin gençlerinden başvuru kabul edileceğini açıkladı.

Başvuru Şartları ve Süreci

Göktaş, fondan yararlanmak isteyen gençlerin başvuru yapabilmeleri için 18-29 yaş aralığında olmaları gerektiğini ve resmi nikah tarihinden en az 2 ay önce başvuruda bulunmaları gerektiğini belirtti.

Aile ve Gençlik Fonu Hakkında Detaylar

Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin detayların hala netleşmekte olduğunu vurguladı. Bu fonun kuruluş amacı, aile müessesesini güçlendirmek, gençleri sosyal risklere karşı korumak ve gelişimlerini desteklemek olarak belirlendi.

Kapsam ve Yönetim Kurulu

Fonun yönetim kurulu, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı olarak kurulmuş olup, toplamda 5 kişiden oluşmaktadır. Bu kurul, çoğunluk oyuyla karar almakta ve ilgili bakanlar tarafından görevlendirilen bakan yardımcıları tarafından oluşturulmaktadır.

Evlilik Kredisi Başvuruları

Faizsiz evlilik kredisi başvuruları, deprem bölgelerinde 15 Şubat tarihinde alınmaya başlayacak. Cumhurbaşkanlığı kararıyla, yeni evlenecek gençlere 150 bin lira değerinde, geri ödemesiz olarak 2 yıl süreyle kredi verilecek ve bu uygulama 6 Şubat depreminden etkilenen şehirlerde başlayacak.

Fon Yönetimi ve Uygulama Süreci

Fonun yönetim kurulu, fonun kaynak aktarımını ve harcama programlarını belirlemekle yetkilidir. Ayrıca, yeni evlenecek gençlere verilecek olan 150 bin lira faizsiz kredinin ilk 2 yılı ödemesiz olacak şekilde, 4 yıl içinde geri ödenmesi öngörülmektedir. Başvurular internet üzerinden yapılabilecek ve fonun kredi miktarı her yıl artırılacaktır.

Bu uygulama, öncelikle 6 Şubat depreminden etkilenen illerde başlayacak ve daha sonra Türkiye genelinde yaygınlaştırılacaktır.