Whatsapp Yerinde Durmuyor! Whatsapp Sözleşmesi Tekrar Gündemde!

Whatsapp Yerinde Durmuyor! Whatsapp Sözleşmesi Tekrar Gündemde!

Whatsapp sözleşmesi tekrar devreye giriyor. Sözleşme ne zaman başlayacak? Kabul edilmezse ne olacak? Detayları haberimizde paylaşım yapılmıştır.

Whatsapp, yayınlandığı kararla birlikte tekrar bomba gibi gündeme düştü. Bundan önceki günlerde sözleşme boyutu gelmesiyle birlikte internette büyük bir tartışma konusu üretti. Bunun karşılığında kişiler alternatif mesajlaşma uygulamalarına geçiş yapmaya başlamıştı. Bunun sonucunda Whatsapp özür niteliğinde sözleşmeyi geri çekerek hikaye paylaşmaya kullanıcıları bilgilendirmeye ve reklamlar göstermeye başlamıştı. Hatta bu reklam televizyon ekranlarında bile gözükmüştü. Ülkemizde önemli miktarda Whatsapp kullanan olmasıyla birlikte sözleşme geri çekilmesiyle tekrar geri dönüş olmuştu. Ancak tekrardan bu konuyu gündeme getirerek 15 Mayıs da sözleşmeyi kabul etmeyen erişim engeli getiriliyor. Detaylar haberimizde paylaşıldı.

Whatsapp 15 Mayıs Sözleşmesi

Whatsapp 15 Mayısta sözleşmesini aktif edecek. Bu sefer sözleşmeyi kabul etmeyen kişiler aşamalı olarak silinme olarak hareket edilecek. Sözleşmenin onaylanmaması durumunda yapılacak işlemler

  • Hesaplar 120 gün boyunca pasif edilecek.
  • Pasif sürecinde sözleşme kabulü yapılabilecek.
  • 120 günden kişi sözleşmeyi kabul etmezse kişinin hesabı silinecek.
  • Tüm konuşmaların yedekleri medya ve gruplar olmazsa silinecek.
  • Kişiler Whatsapp’dan çıkıp alternatif yere geçiş yapmak istiyorsa geçmişini yedeklemek zorundasınız.

Whatsapp Sözleşmesi

Whatsapp sözleşmesi kişiler için farklı bir şekilde algılansa da hiçbir şekilde verilerinize müdahale edemez. Bu durum karşısında en çok kullanılan uygulama olduğu için kabul edilecektir. Kabul etmeniz sonrasında normal kullanıma devam edebilirsiniz. İsteyenler diğer alternatif uygulamalar olan Telegram gibi yerlere geçiş yapabilir. Bu dönemde en çok kullanılan biri de BİP Uygulaması oldu. Kişiler Türk uygulamaya girmesiyle birlikte orada kalanlarda oldu.

Türk uygulamanın alternatif program olması da ülkemiz adına iyiye işaret oldu. 15 Mayıs da kullanıcılar ne tür hareket edilecek merak ediliyor. İşyeri ve kişisel hesaplar için önemi olan Whatsapp dünya genelinde geçişler yaşayabilir. Bunun öncesinde bilgilendirmeler yaparak kullanıcıları geri çekti. Ancak yeni bir tartışma konusu olabilir. Görüldüğü üzere uygulama şifreleme yöntemiyle çalıştığı için verilerinize ve özel dosyalarınıza müdahale edemiyor. Güvenlik amaçlı her uygulama bu şekildedir. Uygulamalar bu tür olaylarda en verimli şekilde kodlanmaktadır. Bu yüzden çoğu kişi Whatsapp sözleşmesini kabul edecektir. Ancak etmeyenler ise hesapları silineceği için alternatiflere geçiş yapabilir.