Whatsapp Kullandığı İçin İşten Atılan İşçi İçin Anayasa Mahkemesi'nden Beklenmedik Karar!

Whatsapp Kullandığı İçin İşten Atılan İşçi İçin Anayasa Mahkemesi'nden Beklenmedik Karar!

Whatsapp gibi haberleşme uygulamaları kullandığı için işten çıkarılan bir işçi için verilen karar dikkat çekti. Anayasa Mahkemesi, haberleşme hürriyetine vurgu yaparak önemli bir sonuç paylaştı.

Şirketin verdiği telefon üzerinden Whatsapp'a girdiği ve mesajlaştığı ortaya çıktığı için işten atılan bir işçi, mahkemeye başvurdu. Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karar ise oldukça dikkat çekiciydi. Haberleşme hürriyetine dikkat çekildi ve işçi haklı bulundu.

Raportörden Yetki Vurgusu

Anayasa Mahkemesi raportörü, işverenin işlerin etkin yürütülmesi, bilgi akışının kontrolü gibi haklı sebeplerle çalışanlara verdiği iletişim araçlarını inceleme yetkisi bulunduğu ancak bu yetkinin işlerin yürütülmesiyle sınırlı olduğunu ifade etti. Dolayısıyla vurgulanan bu durumla birlikte aslında çalışanların şirket telefonu ile haberleşme hürriyetine sahip oldukları ve bu yönde kullanabilecekleri ortaya çıktı.

Bu Yüzden İşten Çıkarıldıysanız Dikkat!

Sırf bu yüzden işten çıkarılan işçilerin başvuruda bulunarak haklarını araması en doğru seçenek olacaktır. Aksi halde hiçbir işletmenin veya şirketin haberleşme hürriyetine karşı çıkacak adımlar atmasına müsaade edilmemektedir. Anayasa Mahkemesi, bu konuda işçinin yanındadır ve yasalarla desteklenecek şekilde işçiyi korumaktadır.