Twitter Platformunda Paylaşım Yapan Herkes Mahkemelik Olmuş Olabilir!

Twitter Platformunda Paylaşım Yapan Herkes Mahkemelik Olmuş Olabilir!

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz sonrasında sosyal medya üzerinde paylaşımlar yapan kişiler dikkat etsin. Yapılan araştırmalara göre mahkemelik olabilir hatta ceza dahi alabilirsiniz.

Türkiye de yaşanan ekonomik durumların hareketli olmasıyla birlikte döviz fiyatları her geçen gün değişime gitti. Bu durumu tepki olarak Twitter ortamında yer alarak herkes fikrini paylaşıyor. BDDK bu tür paylaşımları dikkate alarak yeni bir tedbir aldı. Kur üzerinden manipülasyon hesaplara inceleme sağlayarak suç duyurusunda bulunmaya başladı. Bu durum alınan TL mevduat hesap sonrasında yer almasıyla girişimler başladı.

BDDK Twitter Hesap Suç Duyurusu

İlk olarak kişiye yönelik başlatılan suç duyurusunda döviz kurlarından dolayı manipüle etmesi iddia edilen 5 kişi suç duyurusu yapıldı. Daha sonra sosyal medyada Twitter üzerinden tespit edilen 26 kişinin döviz yorumları tek tek incelenerek harekete geçildi.

BDDK, manipüle yapılan hesapların listesi paylaşımı sağladı. Yaptığı açıklama olarak Bankacılık kanuna göre 74.maddesi baz alınarak suç duyurusu yapılmasını sağladı. Suç duyurusunda olunan kişilerin hakim karşısında ne tür karar olacak ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Yapılan bu suç duyurusunda da Twitter üzerinden tepkiye karşılanmasına neden oldu. İlerleyen zamanlarda bu tür suç duyurusu gelecek mi göreceğiz.