Türkiye Saatleri Karıştırdı! Saatler Geri Alındı mı? Şuan Türkiye'de Saat Kaç?

Türkiye Saatleri Karıştırdı! Saatler Geri Alındı mı? Şuan Türkiye'de Saat Kaç?

Dünya genelinde birçok ülkede 30 Ekim Cumartesi gününü 31 Ekim Pazar gününe bağlamış gece kış saati uygulaması kapsamında saatler bir saat geri alınmış oldu. Sabit saat uygulamasından geçmiş Türkiye`de kimi cep telefonları saatleri yaz saatine alınınca saatin kaç olmuş olduğuna dair kafalar bir hayli karıştı.

Sabah ise birçok yurttaşın sormuş olduğu ilk soru, saatler geri alındı mı? Saat kaç gibi sorular soruldu.

SAATLER GERİ ALINMIYOR


Elektronik aletler saatlerin geri veya ileri alınması durumda ise saat karmaşası her sene iki defa yaşanmakta. İlk başta 2016 senesinde yürürlüğe girmiş kararla birlikte bu sene ve her sene ileri saat uygulaması devam edecektir. Türkiye sabit saat uygulamasına geçmiş ve otomatik saate ayarlı elektronik aletler saatleri geri almış oldu.

2016 senesinde kış saati Resmi Gazete ile yayımlanan kararla birlikte yürürlükten kalktı. Bununla birlikte kış saati uygulaması sonra erdi.

Resmi Gazetede yayımlanmış Bakanlar Kurulu Kararı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından 6 Eylül 2016 senesinde 24005 sayılı sayısı üzerine, Günün 24 saate Taksimine Dair Kanun`un 2. maddesine ilişkin olarak değişiklik içermekte.

SAAT KAÇ?

Ülkemizde saatler geri alınmadı. Doğru saati öğrenmek için ise TRT resmi bir internet sitesini veya manuel saatlerinizi (duvar saati, kol saati vb.) kontrol edebilmektesiniz.

GMT, Greenwich Mean Time, başlangıç meridyeni olarak Londra`nın güney doğusunda Greenwich banliyosunden alınmakta. UTC eş güdümlü evrensel zamanı olarak tanımlanmakta ve atomik olarak hesaplanmakta ve de güneş zamanına göre ise hesaplanmakta olan GMT`den daha hassas olmaktadır. Fakat GT ile arasında fark oldukça küçük ve günlük kullanımı etkilememektedir.