Tunceli de Deprem Olması Herkesi Kuşkulandırdı!

Tunceli de Deprem Olması Herkesi Kuşkulandırdı!

Tunceli de Deprem meydana geldi. Deprem oranları ve deprem de zarar durumu son durumu detayları haberimizde paylaşılarak sunuldu.

Tunceli gelen deprem büyük korku yarattı. Olan deprem sonrasında paylaşımlar yapıldı. Depremin bu zamanlarda yer alması oldukça herkesi kuşkuya da soktu.  AFAD üzerinden veri açıklamaları yapıldı. Açıklamalardan sonra vali bu konuda araştırmalarını sunarak açıklamasını yaptı. Bu tür durumlar olması normal mi herkes tarafından merak edilen soru haline geldi.

Tunceli 4.1 Depremi Yaşandı

Tunceli deprem herkesi kuşkulandırdı. Öğle saatlerin oluşan deprem 4.1 büyük olarak kayıt gördü. Erzincan merkez üssü olarak Tercan olarak belirlendi. Vali bu konuda açıklama bulundu. Vali açıklaması olarak;

"Tunceli-Pülümür İlçemizde, bugün saat 13.02'de meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremde, şu ana kadar herhangi olumsuz bir durum yaşanmamıştır. Ekiplerimizin çalışmaları devam etmektedir" dedi.

Tunceli Depremi Sonucu

Tunceli yaşanan deprem sonucu olumsuz bir sonuca yer almadı. Depremle ilgili bu durum soğuk günlerde yaşanmaması herkes için sevindirici olarak yer almaktadır. Vatandaşların bu tür olaylarda panik yapmaması ve deprem kuralları niteliğinde hareket etmesi gerekiyor.

Depreme dayanıklı binalarda oturulması en önemli tedbirler olarak görülüyor. Yapılan eski binalar kullanılan malzemelerden dolayı büyük tehlike arz ediyor. Vatandaşların bu tür durumlarda eski ev tercih etmesi yerine orta yaşlı daireler de kalması en büyük nitelikte. Koronavirüs yüzünden ekonomik zorluk yaşayanların da bu tür durumlara karşı sabırlı olması en büyük durumlardan biri olarak görülüyor.

Fay hatlarında olan dairelerden de uzak da durulması gerekiyor. Depreme herkes yakalanabilir ancak yapılması gerekenleri bilinirse depremden sağ kurtulma şansı da bir hayli artıyor. Bu tür araştırmaları internet üzerinden yapabilirsiniz. Sosyal medya üzerinden depremden korunma yolları altında yazım yaparsanız bilinçlenirsiniz. Deprem sırasında kaçmak yerine olduğunuz yerde pozisyon almak çok önemli bir kuraldır. Bu tür durumlarda ani panik olarak kaçma eylemi daha fazla olmaktadır. Ancak bu durumu yaşamak için belirli periyotlarda alıştırmalar yaparak kendinizi daha iyi bir şekilde koruyabilirsiniz.

Deprem hareketleri ne zaman geleceği şu anda bilinmiyor AFAD bu tür hareketleri takip ederek vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyor. Bu tür deprem gelişmeleri sitemiz üzerinde paylaşılmaya devam edecektir.