Tüm Çalışanları İlgilendiren Karar Açıklandı! Fazla Mesai, Hafta Tatili, Prim, İkramiye…

Tüm Çalışanları İlgilendiren Karar Açıklandı! Fazla Mesai, Hafta Tatili, Prim, İkramiye…

Yargıtay'dan gelen kararla birlikte çeşitli detaylara yer verildi. İşçilerin fesih hakkına zemin hazırlayan detaylar açığa çıktı. Son zamanlarda dikkatleri üzerine çeken gelişmeler ve dahası haberimizde. Yaşanan bir olayla birlikte Yargıtay'ın kararı gündem oldu.

Yargıtay'dan gelen karar ile birlikte işçiler detayları merak etti. İşçilerin ikramiye, prim, yakacak yardımı, giyecek yardımı, fazla mesai, hafta tatili, genel tatil gibi haklarının ödenmemesi durumunda işçiye fesih hakkının tanındığı belirtiliyor. Dolayısıyla açıklanan karar ile birlikte Yargıtay'ın ifadesine değineceğiz.

İşçiye Sevindiren Haber!

İşçiye tanınan hak, Yargıtay tarafından doğrulandı. Dolayısıyla alınan kararın detayları merak ediliyor. İşverenin ödemelerine göre işçiye fesih hakkının tanımlandığı belirtiliyor. Güncel gelişmeleri sizlerle paylaşacağız.

Yargıtay Kararı Açıklandı

Yargıtay kararına göre  "4857 sayılı İş Kanunu 24/II-e maddesi uyarınca işveren tarafından işçinin ücreti kanun hükümleri veya sözleşme şartlarına uygun olarak hesap edilmez veya ödenmezse işçi iş sözleşmesini haklı nedenle feshedebilir. 4857 sayılı Kanun'un 24/II-e bendinde sözü edilen ücret, geniş anlamda ücret olarak değerlendirilmelidir. İkramiye, prim, yakacak yardımı, giyecek yardımı, fazla mesai, hafta tatili, genel tatil gibi alacakların da ödenmemesi işçiye haklı fesih imkanı verir. Yukarıda açıklandığı üzere davacının fazla mesai ücreti alacağı bulunup bulunmadığı tespit edildikten sonra davacının iş sözleşmesini haklı nedenle feshedip etmediği konusunda değerlendirme yapılmalıdır. Mahkeme kararının bozulmasına oy birliği ile hükmedilmiştir" ifadesine yer verildi.