TOKİ Ucuz Konut Başvuruları Açıldı! TOKİ Ucuz Konut Başvurusu Nasıl Yapılır? TOKİ Konut Projesi Başvuru Şartları!

TOKİ Ucuz Konut Başvuruları Açıldı! TOKİ Ucuz Konut Başvurusu Nasıl Yapılır? TOKİ Konut Projesi Başvuru Şartları!

TOKİ'den gelen haberle birlikte sıfır konut almak isteyenlere müjdeli haber verildi. Dolayısıyla 2+1 ve 3+1 konutlardan yararlanmak isteyenler ne kadar ödeme yapmalı? Öte yandan TOKİ'nin ucuz konutlarına başvuru için gerekli şartlar da açıklandı.

TOKİ'nin sosyal konut projesi için başvuru yapmayı planlayanlar için başvuru şartlarını inceledik. Dolayısıyla eğer sizler de başvuru yapmayı planlıyorsanız bu fırsatı kaçırmamalısınız. Pek çok kişinin yakından takip ettiği detaylar ve dahasını açıklayacağız. 2+1 daireler 608 bin TL'ye satılacak. 3+1 daireler ise 850 bin TL'den satışa sunulacak. Öte yandan vade miktarı ise 240 ay olarak açıklandı.

Başvurular 14 Eylül'de Başlıyor

Öte yandan TC kimlik numarasına göre yapılacak başvurular 14 Eylül'de başlayacak. Pek çok kişinin yakından takip edeceği bu detayla beraber çeşitli ifadelere de yer verildi. TOKİ'den ucuz konut almak isteyenler başvuru zamanının gelmesini bekliyor.

Başvuru Şartları Nelerdir?

  • T.C. vatandaşı olması,
  • Proje il sınırları içerisinde en az 1 yıl ikamet etmesi veya proje il nüfusuna kayıtlı olması,
  • Başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları içinde tapuda kayıtlı konutlarının bulunmaması; TOKİ’den daha önce ev sahibi olmama,
  • İstanbul için aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 18.000 TL, yurt genelinde 16.000 TL olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç),
  • Bir hane halkı adına, tek başvuru yapılması,
  • Başvuruları yapacak vatandaşların; 18 yaşını tamamlamaları gerekmektedir,
  • Genç kategorisine 14/09/1992 tarihinden sonra doğan vatandaşlarımız müracaat edebilecektir.