TOKİ Dolandırıcılarına Dikkat! Sakın Paranızı Kaptırmayın!

TOKİ Dolandırıcılarına Dikkat! Sakın Paranızı Kaptırmayın!

TOKİ'nin sosyal konut projelerini fırsat bilerek dolandırıcılık yapmak isteyenler üzerine gerçekleştirdiği açıklama dikkat çekti. Bu konuda vatandaşları uyaran TOKİ, dikkatli olunması gerektiği konusunda uyardı. Peki ya dar gelirli aileler nasıl dolandırılıyor?

TOKİ, sosyal konut projesi kapsamında şu sıralar büyük bir yoğunlukla ilgileniyor. Dolayısıyla TOKİ'nin bu projelerini fırsat bilerek dar gelirli vatandaşları kandırmaya çalışan bazı dolandırıcılar da mevcut. Buna dikkat çeken TOKİ, yaptığı açıklama ile gündeme geldi. Son olarak ne gibi gelişmelerin yaşanacağını sizlerle paylaşacağız.

TOKİ'den Vatandaşlara Uyarı Açıklaması

TOKİ, yaptığı açıklamada vatandaşları uyardı ve dolandırıcılara karşı dikkatli olmasını istedi. Bireysel hesaplar üzerinden TOKİ'nin para talep etmediğini de ifade etti. Açıklamasında ise aşağıdaki ifadelere yer verdi:

"Son günlerde konuta erişmekte zorlanan dar gelirli vatandaşları Konut sahibi yapan idaremizin ismi kullanılarak sahtekarlık ve dolandırıcılık girişiminde bulunulduğu tespit edilmiştir. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan 250 bin Sosyal Konut Projemiz kapsamında 'Başvurunuzun ardından kurada öncelik sağlanacağı ve bunun için para talep edildiği' yönünde dolandırıcılık girişiminde bulunulduğu şikayetleri gelmektedir. Öncelikle belirtmek isteriz ki; İdaremiz tarafından satışa sunulan konutların başvuru toplama, sözleşme imzalama, devir, teslim, tapu vb. işlemlerinin tamamı T. Halk Bankası ve T.V. Ziraat Bankası'nın yetkili şubeleri aracılığı ile yapılmakta başka bir banka şubesi ve/veya şahıs hesapları üzerinden işlem yapılmamaktadır."