Tam Kapanmada Cumartesi Pazar Günü Marketler Açık mı? Marketler Bugün Kapalı mı? (1-2 Mayıs)

Tam Kapanmada Cumartesi Pazar Günü Marketler Açık mı? Marketler Bugün Kapalı mı? (1-2 Mayıs)

Pandemi nedeniyle yapılan tam kapanma geçtiğimiz gün başladı. Cumartesi ve Pazar günlerinde marketler açık olacak mı? Marketlerin açılış ve kapanış saatleri nedir? Bugün marketler açık mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ile tam kapanma...

Yeni gelen tam kısıtlama yasağı dün itibariyle başladı. Yasakla beraber hafta sonlarında market yasakları gündeme geldi. Cumartesi ve Pazar günleri markete çıkılabilecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurmuş olduğu tam kapanma ile ilgili merak edilen sorular yanıt buldu.

Marketler Kaçta Açılıyor? (A101 BİM Migros Şok)

Marketler hafta içi her gün 10.00 - 17.00 saatleri arasında açık olacak. Bim, A101, Şok ve Migros gibi zincir marketlerin bu saatler aralığında hizmet vereceğini ancak öğleden sonra 17.00'dan sonra kapanacağı bilgisi geldi. 

Hafta Sonu Marketler Açık mı? 

Vatandaşın en çok merak ettiği sorular arasında 29 Nisan - 17 Mayıs tarihleri arasında hafta sonu marketlerin kaçta kapanacağı idi. Marketler Cumartesi günleri 10.00 - 17.00 saatleri arasında hizmet verecek. Fakat Pazar günü marketler kapalı olacak. Yalnızca bakkallar açık olacak. Bakkal açılış kapanış saatleri sokağa çıkma yasakları ile bağlantılı şekilde ilerleyecek. Ancak zincir marketlerde kısıtlamalar çok daha aktif olacak. 

Tam Kapanma Kaç Gün Sürecek?

 Pandemi nedeniyle artan virüs vakaları ve vefat sayılarını kontrol altına alabilmek için başlatılan tam kapanmanın kaç gün süreceği merak ediliyor. Tam kapanmanın toplamda 18 gün süreceği belirtildi. 29 Nisan 17 Mayıs tarihleri arasında geçerli olacak kapanma boyunca yalnızca seyahat izni ve çalışma izni alanlar dışarı çıkabilecek. Onun haricinde market alışverişi ve hastane gibi elzem durumlarda da dışarı çıkmak mümkün olacak. Bulunduğunuz bölgeden ayrılmamak kaydı ile ihtiyaçlarınızı giderebileceksiniz.