Su Fiyatlarına 2 Katı Zam Geldi! Zam Haberi Herkesi Şaşırttı!

Su Fiyatlarına 2 Katı Zam Geldi! Zam Haberi Herkesi Şaşırttı!

İstanbul'daki suya yapılan zam açıklandı. %40,38'lik zam sonrasında birim fiyat ne kadar oldu? Teklif edilen zam ile revize edilen zam arasındaki fark gözler önüne serildi. Bundan sonra suyun bir miktar daha pahalılaştığı belirtiliyor. İşte zamma ilişkin çeşitli açıklamalar...

İstanbul'daki su fiyatlarının fiyatını görüşmek üzere toplanan İBB Meclisi, alınan kararla birlikte suya %40,38'lik zam yapıldı. Bu gelişme sonrasında su fiyatının birim fiyatı bir anda 11,69 TL'ye yükseldi. Dolayısıyla güncel gelişmeler ve çok daha fazlasını sizlerle paylaşacağız. Bu noktada yapılan açıklamalar da dikkat çekmekte. Sizlere güncel bilgileri iletiyoruz.

2 Katı Kadar Zam Teklif Edilmişti

Öte yandan Faruk Gökkuş'tan gelen açıklamada, İSKİ'nin teklifini revize ettiklerini belirtmesi dikkat çekti. Bununla birlikte "'Suyu ucuzlatacağız, alt yapı grubuna bedava vereceğiz' diyen bir yönetim için bu tekliflerin İstanbul'a reva olmadığını düşünüyoruz. Biz, piyasa gerçekleri ve kurum arasında bir denge kurarak, meclisten önce yaptığımız toplantıda tüm grupların ortak teklifiyle idarenin (İSKİ) teklifinin revize edilmesini teklif ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Dikkat Çeken Paylaşım

İBB Belediye Meclisi AKP Grup Başkanı Olan Tevfik Göksu, yaptığı sosyal medya paylaşımında "CHP’li İBB Başkanı, İstanbul’da suya yüzde 99.8 ile yüzde 188.12 oranları arasında zam yapmak için İBB Meclisini bugün olağanüstü toplantıya davet ediyor." açıklamasına yer verdi.