Sokağa çıkma yasağı geliyor mu? Bilim Kurulu Üyesinden Tam Kapanma Açıklaması!

Sokağa çıkma yasağı geliyor mu? Bilim Kurulu Üyesinden Tam Kapanma Açıklaması!

Tam kapanmalarla beraber yoğun bir dönem geçirmiştik. Kısıtlamalar ve çeşitli virüs yasaklarının geri döneceği iddia edildi. Bilim Kurulu üyesinden gelen açıklama her şeyi açıklar nitelikteydi. detaylar haberimizde..

Peki virüs yasakları başlayacak mı? Kısıtlamalarla ilgili nasıl bir gelişme yaşandı? Maske ve sokak kısıtlamalarına ilişkin son detaylar...

Geçtiğimiz yıldan bu yana çeşitli koronavirüs yasakları ile evlere kapanmıştık. Akşam saatlerinden sabah saatlerine kadar süren sokağa çıkma kısıtlaması, mekanların kapatılması ve okulların uzaktan eğitimle devam etmesi gibi pek çok kısıtlama mevcuttu. Zaman zaman tam kapanmalar da yapılmaktaydı. Vaka ve ölüm sayılarının durumuna göre alınan önlemler, kısa süre içerisinde etki gösterse de zamanla veriler eskisi gibi yükselişe geçebiliyordu. Peki şu an artmakta olan vaka ve ölüm sayılarına ilişkin kapanma gelecek mi? Pandemi kısıtlamaları tekrar başlayacak mı merak ediliyor...

Pandemi Yasakları Geri Gelecek mi?

Kısıtlamalar ve çeşitli yasakların geri gelmesi henüz beklenmiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başta olmak üzere bazı Bilim Kurulu üyeleri de aşılamanın kısıtlamaların önüne geçeceğini düşünüyor. Aşılama sayesinde vücudun bağışıklık sisteminin güçlendiği bilinmekte. Hal böyle olunca çeşitli veriler de aşıların etkisini doğrulamakta. Hastanede olan covid-19 hastalarının önemli bir kısmı aşısızlardan oluşmakta. Aşının bağışıklık sistemini ciddi oranda güçlendirmesi nedeniyle yetkililer kısıtlamanın olmayacağını düşünüyor.

Tam Kapanma Yapılmayacak

Eğer bir aksilik yaşanmaz ise şimdilik tam kapanmanın gerçekleşmesi ihtimaller arasında yok. Yerli aşımızın geliştirilmesi tamamlandığında da aşılamanın hızı daha da artacak. Şimdilik yurt dışından gelen ve Dünya Sağlık Örgütü'nün kabul ettiği aşılar yapılıyor.