ŞOK, BİM, Migros Süt Fiyatlarına Yüzde Yüz Zam Geldi! İşte Yeni ŞOK, BİM, Migros Süt Güncel Fiyatları

ŞOK, BİM, Migros Süt Fiyatlarına Yüzde Yüz Zam Geldi! İşte Yeni ŞOK, BİM, Migros Süt Güncel Fiyatları

Süt fiyatlarında yaşanan artış sonrası gözler marketlerdeydi. Ulusal Süt Konseyi'nin zam kararı dikkat çekti. Çiğ süt fiyatları arttı. Migros, BİM ve ŞOK gibi marketlerde de fiyatların yükseldiği görüldü. Peki 2022 yılı güncel süt fiyatları kaç TL oldu? Yüzde kaçlık zam geldiği merak ediliyor.

Süt fiyatlarının yükselmesiyle beraber zamlar marketlere yansımaya başladı. Aralık ayından itibaren hızlı şekilde yükselen sütteki son durum hayret ettirdi. Peki Ulusal Süt Konseyi, çiğ sütler için ne kadar zam yaptı? Üreticinin beklentilerini karşılayabilmek adına yapılan zamlar dikkat çekti. 2022 yılında da geçerli olacak bu fiyat listesini sizlerle paylaşacağız.

Süt Fiyatlarına Zam!

Çiğ süte gelen %46,9 zamla beraber fiyatın 4 lira 70 kuruş olduğu öğrenildi. Ayrıca marketlerdeki süt fiyatlarına da zam geldi. Fiyatların artmasının yanı sıra hayvancılık sektörünün maliyetinin ise %100'lük bir artışla karşı karşıya olduğu vurgulanıyor.

Güncel Süt Fiyatları

Migros, ŞOK, BİM ve diğer marketlere gelen zamlarla beraber süt fiyatları da gözler önüne serildi. Yağlı ve yağsız olmak üzere değişen fiyatlarla beraber laktozun da fiyatta etkili olduğunu belirtelim. Tüm bunların yanı sıra günlük sütlerde de artış yaşandı. Süt fiyatlarının 2022 yılında daha da artması bekleniyor. Ancak yapılan açıklamalar gösteriyor ki şu anki tablo üreticinin ihtiyacını tam anlamıyla karşılayamayabilir. Dolayısıyla yeni bir zammın yapılıp yapılmayacağını yakında öğreneceğiz.