Sedat Peker'in Cezası Ortaya Çıktı! Sedat Peker Yakalanırsa Kaç Yıl Hapis Yatacak?

Sedat Peker'in Cezası Ortaya Çıktı! Sedat Peker Yakalanırsa Kaç Yıl Hapis Yatacak?

Sedat Peker, son zamanlarda eskisi kadar gündeme gelmiyor. Güvenlik nedeniyle video paylaşamadığı söylenmekte. Ancak Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin hakkındaki dosyada kendisiyle beraber pek çok kişiye binlerce yıl hapis cezası verdiği ortaya çıktı.

Sedat Peker'in kaç yıl hapis yatacağı merak edildi.

Sedat Peker, bir süredir firari konumda ve yurt dışından yaptığı paylaşımlar ile gündeme geliyor. Suç örgütü lideri olması nedeniyle Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi kararı ile hakkında karara varılan Sedat Peker, çeşitli suçlardan ötürü cezaya çarptırıldı. Toplamda 92 şüphelinin yargılandığı dosyada 26 kişinin tutuklu olduğu belirtildi. Sedat Peker'in ise ne kadar hapis cezası aldığı merak ediliyor. Sosyal medyada yüklediği video ile milyonların dikkatini çekmişti. Sitesi hakkında erişim yasağı gelen suç örgütü liderinin, daha sonra güvenliği nedeniyle video çekmeyi bıraktığı öğrenildi.

Sedat Peker Kaç Yıl Ceza Aldı?

Sedat Peker'in alacağı cezanın 392 yıl 4 ay olduğu ortaya çıktı. Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karara göre bu cezanın Peker'in ülkeye getirildikten sonra işleneceği belirtiliyor. Kendisi, sosyal medyadan yaptığı açıklamada cezayı hafife alacak sözlerde bulundu.

Ceza ile Alay Etti

Cezanın oldukça az olduğunu savunan Sedat Peker, binlerce yıl hapis cezası alanların olduğu dosyada kendisinin düşük cezaya çarptırıldığını savundu. Açıklamaları milyonlarca kişi tarafından anlık olarak takip ediliyor. Kaldığı ülkedeki güvenlik önlemleri nedeniyle video yüklemesinin yasak olduğu da vurgulanmakta.