Sebze ve Meyve Fiyatlarına Rekor Zamlar Geldi! En Çok Zam Alan Domates Oldu!

Sebze ve Meyve Fiyatlarına Rekor Zamlar Geldi! En Çok Zam Alan Domates Oldu!

İstanbul Ticaret Odası'nın perakende fiyat değişikliği raporunda 242 ürünün geçen aya göre olan fiyat değişimine yer verildi. İstanbul'daki ürün fiyatlarına ilişkin detaylı bir analiz yapıldı. Fiyatı en çok artan ürün domates olurken, en fazla düşüş sağlayan ise muz oldu.

İstanbul Ticaret Odası'ndan gelen açıklama ve rapor ile birlikte Kasım ayının en çok zamlanan ürünleri belli oldu. Liderliği domatesin kapması dikkat çekti. Perakende ürünler üzerinden İstanbul'daki artış baz alınarak listenin hazırlandığı belirtiliyor. Dolayısıyla Kasım ayının bir önceki aya göre kıyaslanması ile birlikte elde edilen verilerin paylaşıldığını da belirtelim. Güncel detaylar ve çok daha fazlası yanıtlanıyor.

Domates Birinci Oldu

Domatesin %28,22'lik artış ile birinci olması gözden kaçmadı. Bu gelişme ile birlikte pek çok kişi detayları merak ediyor. Öte yandan diğer gruplar arasında da en çok hangi ürünlerde artış yaşandığı ortaya çıktı. Gıdada domates birinci oldu ancak Ev Eşyası Harcamaları grubundan yüzde 25,00 ile battaniye, Erkek Giyimi Harcamaları alt grubundan yüzde 20,09 ile süveter, Sağlık ve Kişisel Bakım Harcamaları grubundan yüzde 18,29 ile diş macunu, Erkek Giyimi Harcamaları alt grubunda yüzde 17,86 ile gömlek birinci oldu.

19 Ürünün Fiyatı Düştü

Değerlendirilmesi yapılan 242 ürünün 155'inin perakende fiyatının arttığı belirlendi. 68'inin fiyatı değişmezken, 19 ürünün fiyatında ise düşüş meydana geldiği açıklandı.