Otomobil Fiyatlarının Neden Arttığı Ortaya Çıktı! Sıfır ve İkinci El Araçlarda Şok Fiyat Artışı!

Otomobil Fiyatlarının Neden Arttığı Ortaya Çıktı! Sıfır ve İkinci El Araçlarda Şok Fiyat Artışı!

Otomobil satın almak isteyenleri bekleyen zamlar şok etti. Pek çok araca sıfır veya ikinci el fark etmeksizin fiyat güncellemesi yapıldı. Aralık ayından itibaren bazı araçlara tek kalemde on binlerce TL'lik zam geldi. Peki 2022 yılında otomobil fiyatları düşecek mi? Araçlardaki ÖTV'nin kaldırılması isteniyor.

Türkiye'de araç fiyatlarının son aylarda ciddi oranda zamlandığı belirtiliyor. Özellikle de Aralık ayı itibariyle kurdaki artış araba fiyatlarına da yansıdı. Sıfır otomobiller bu kadar yükselmişken ikinci el piyasası da bundan etkilendi. Bazı otomobillerde yüz binlerce liralık artış gözlemleniyor. Peki 2022 yılıyla beraber araç fiyatlarında düşüş yaşanacak mı? Otomobillerin daha ne kadar zamlanacağı merak ediliyor.

Otomobil Fiyatları Artacak mı?

Fiyatların artması bir noktada döviz kuruna da bağlı. Hammaddelerin ve üretimin dışarıya bağlı olmasından ötürü şirketler ister istemez araçlara zam yapabiliyor. Vergilendirmelerin de otomobil fiyatlarındaki yükseklikte başrollerden birini oynadığını belirtelim. Otomobil ücretlerinin çoğunluğu vergilere gitmekte. Hal böyle olunca araçların fiyatları beklentilerin de üstüne çıkabiliyor. Ancak şu an için gelen zamların döviz kuru kaynaklı olduğu da gelen bilgiler arasında.

2. El Piyasası Uçtu!

2. el otomobil satın almak isteyenler ne yapacağını bilemedi. Çünkü araç fiyatları şaşırtıcı derecede artışa geçmiş vaziyette. Arabasını satanlar, aynı aracı benzer fiyata bulamıyor. Çünkü her geçen gün değer kazanan otomobiller bulunmakta. Yalnızca otomobil değil aynı zamanda teknolojik ürünlerde de düzenli şekilde fiyat artışı yaşandığını söylemeliyiz. ÖTV indiriminin gelmesi piyasanın nefes almasına yardımcı olabilir.