MEB Son Dakika Açıklaması Geldi!  Varyant Yüzünden Okullar Kapanacak mı?

MEB Son Dakika Açıklaması Geldi! Varyant Yüzünden Okullar Kapanacak mı?

Türkiye de hızlıca yayılmasıyla birlikte Omicron varyantı sonrası kapanma konusu açıldı. Okullar erkenden tatil edilecek mi? Son gelişmeler neler oldu detaylar haberimizde…

Türkiye de hızlıca yayılmasıyla birlikte Omicron varyantı sonrası kapanma konusu açıldı. Okullar erkenden tatil edilecek mi? Son gelişmeler neler oldu detaylar haberimizde…

Daha önceki virüs döneminde aşırı yayılma sonrasında uzaktan eğitime geçilmişti. Aşılanma olması sonrasında tekrardan açılarak yüz yüze eğitim devam ediyordu. Koronavirüs olan kişi çıktığında sınıf kapatılması sağlanarak sonradan tekrardan eğitime hayatına dönülüyordu.

 Ancak ilerleyen zamanlar içerisinde varyantlar çıkmasıyla birlikte kafalar karışmaya başladı. Varyant normal koronavirüs daha güçlü semptom göstermesiyle birlikte okulların daha tehlikesi sürmeye devam ediyor.

Omicron Varyantı Sonrası Okullar Kapanacak mı?

Okullar yüz yüze eğitime devam edecek mi sorusu arama motorlarına sıklıkla yazılmaya başlandı. Normal süreç içerisinde 24 Ocak 2022 tarihinde yüz yüze eğitime ara verilerek tatil sağlanacak. Sömestr tatilinde 4 Şubat 2022 tekrardan geri dönüş sağlanacak.

Bu zaman dilimine kadar MEB tarafından yüz yüze eğitime devam edileceği gözüküyor. Koronavirüs varyant ilgili herhangi bir açıklama yer almıyor. Ancak ilerleyen süreç içerisinde daha da fazla vakalar görülmesiyle birlikte ani karar verilebilir.

Bu durumun olmasıyla birlikte uzaktan eğitim altyapına geçiş sağlanacak yoksa ilerleyen zamanlarda okullar geç mi kapanır beklenen soru haline geldi.

Velilerin ve öğretmenlerin uzaktan öğretim geçmesiyle birlikte oldukça yıpratıcı döneme girilmişti. Çoğu kişinin okulların kapanmasını istemiyor. İlerleyen zamanlarda neler olacak göreceğiz.