Lise Öğrenciler Ne Zaman Okula Başlıyor? MEB Duyuru Yaptı

Lise Öğrenciler Ne Zaman Okula Başlıyor? MEB Duyuru Yaptı

Lise öğrenciler için okullar açılacak mı? MEB açıklama geldi. Okulların açılmasıyla ilgili detaylar haberimizde paylaşıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı normalleşme döneminde eğitim konusunda neler yapacağı merak ediliyordu. MEB bu tür kararında çok kritik rol içerecek girişimler yapmak durumunda. 12.sınıfların üniversite sınavı olması yüz yüze eğitimin başlangıcı olması gerektiğini gösteriyor. Online eğitimden çoğu kişi memnun olma derecesi çok düşük olarak görülüyor. MEB nasıl bir sistem geliştirecek detaylar haberimizde paylaşıldı.

15 Şubat itibariyle ikinci dönemin başlanmasıyla vaka sayılarına göre yüz yüze eğitime nasıl başlanacağı konusunda tartışma konusu olmuştu. Aileler bir yandan açılmasını isterken öğrenciler de açılması konusunu desteklerken bazı kişiler kabul etmiyordu. Özellikle köy okulları 8.sınıflar ve 12.sınıflar için önem arz edilen bu durumda açılması için işlemlerin başlayacağı duruluyordu. Buna göre bu işlemde ne zaman açılacağı konusunda bilgiler bekleniyordu.

Okullar Ne Zaman Açılıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı aldığı kritik kararla 1 Marttan itibaren eğitimin belli sınıflar açılacağını duyurdu. Açılan yerler olarak mesleki ve teknik Anadolu lisesi, Çok Programlı Anadolu Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi, Spor liseleri açılmasına karar verildi. Bu şekilde yüz yüze eğitimin başlangıcı da oldu. Liseler verilen eğitimin ne kadar saat ve kaç gün olacağı da ileri zamanlarda belirli olacak.

Yüz Yüze Eğitimin Sonuçları Ne Oldu?

Çıkan bu kararla birlikte veliler istemediğinde okula yollamama hakkı bulunuyor. Bu durum karşısında çevre faktörü büyük önem farz ediyor. Çoğu kişinin kafası karışmış durumda hareket ediyor. Hatta sosyal medya üzerinden 12.sınıflar için üniversite sınavı iptal edilsin hastagleri oldukça yer alıyor. Gençler üniversite sınavına bu halde girmek istemiyorlar. Bu durum karşısında sınav iptal edilmeyeceği söylenmişti. Sınavı iptal etmek eğitiminin sisteminin 1 yıl boyunca aksayarak devam edeceği de görülüyor. Bu yüzden sınav iptali mümkün olmayacağı gözükmüyor. Bölgesel normalleşmenin önemi nasıl olacak oda gözükecek. Her geçen gün sınava daha çok yaklaştırıyor. Bu tür durumdan dolayı sınav stresi artış gösteriyor. Üniversite seçimleri için sınava giren liseliler bundan dolayı oldukça şikayetçi pozisyonda gözüküyor. Online eğitimin bir şey vermediğini söyleyen bir hayli fazla bulunuyor. İlerleyen zamanlarda neler olacak göreceğiz.