Jandarma Sözleşmeli Uzman Erbaş Alımı Şartları! 7500 Uzman Erbaş Alınacak!

Jandarma Sözleşmeli Uzman Erbaş Alımı Şartları! 7500 Uzman Erbaş Alınacak!

Jandarma'dan gelen haberle birlikte uzman erbaş alınacağı belirtildi. 7500 uzman erbaş alımına dair şartlar ve başvuru tarihleri de belli oldu. İşte güncel gelişmeler ve çok daha fazlası haberimizde yerini alacak. Güncel detaylara yer vermiş olacağız.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre sözleşmeli uzman erbaş alımı yapılacak. Şartlar ve çok daha fazlası hakkında bilgi vereceğiz. Güncel detayları sizlerle paylaşacağız. Toplamda 7500 sözleşmeli uzman erbaş alınacağı bilgisinin yanı sıra  6 bin 605 jandarma, 11 at bakıcısı, 250 sıhhiyeci, 14 bot serdümeni, 200 muhabere, 10 havacılık, 400 lojistik (mesleki nitelikli) ve 10 bando alt branşlarında olmak üzere toplam 7 bin 500 sözleşmeli uzman erbaş alımının yapılacağı belirtildi.

Başvuru Tarihleri

Uzman Erbaş alımlarında başvuru tarihleri 12- 26 Eylül olarak açıklandı. Aşağıda yer alan bazı şartları inceleyebilirsiniz.

Jandarma Uzman Erbaş Alımı Şartları

  • Başvuru şartlarında Türkiye Cumhuriyeti (T.C) vatandaşı ve erkek olmak, lise, ön lisans ve lisansta KPSS puanının 50 ve üstü olması, 27 yaşını doldurmamış olmak gibi ana maddeler yer alıyor. Fiziki olarak ise en az 167 santimetre boy, en fazla da 210 santimetre boy, boy-kilo tablosunda belirtilen değerler içinde bulunmak gerekiyor.
  • Şartlar arasında verilen ceza, ertelense, seçenek yaptırımlara çevrilse, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilse veya affa uğrasa dahi; Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar ile basit ve nitelikli zimmet, iftira, rüşvet, irtikâp, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, yalan yere tanıklık, yalan yere yemin, cürüm tasniî, ırza geçmek, sarkıntılık, kız, fuhşiyata tahrik, kadın veya erkek kaçırmak, gayri tabiî mukarenet, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçlar ile istimal ve istihlâk kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmî ihale ve alım ve satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçları ile askerlik hizmeti sırasında firar, amir veya üste fiilen taarruz, emre itaatsizlikte ısrar, üste hakaret, mukavemet, fesat, isyan suçlarından dolayı yahut 22/5/1930 tarihli ve 1632 sayılı Askerî Ceza Kanununun 148’inci maddesinde yazılı suçlardan mahkûm olmamak,
  • Taksirli suçlar hariç olmak üzere öteki suçlardan otuz (30) günden daha fazla süreli hürriyeti bağlayıcı bir ceza ile mahkûm olmamak,