İşçi Mahkemesi Tazminat Kararına Büyük Etkisi Oldu!

İşçi Mahkemesi Tazminat Kararına Büyük Etkisi Oldu!

İşçi Mahkemesi, işten çıkarılan çalışan için verilen kararın değişmesinde rol oynadı. Öyle ki işten çıkarılan işçi, kıdem tazminatı alma hakkını kaybetmişti. Görülen davada öyle bir karar çıktı ki milyonlar bu haberi yakından takip ediyor. İşte son dakika gelişmeleriyle birlikte davada yaşananlar...

Yargıtay, vermiş olduğu karar ile gündeme geldi. Öyle ki milyonlarca işçiyi ilgilendiren bu karar sonrasında işveren ve çalışan arasındaki dengenin değişebileceği vurgulanıyor. Bir şirketin satış müdürü, şirkete zarar verdiği gerekçesi ile işten çıkarıldı. Bu yüzden kıdem tazminatı da ödenmedi. Ancak sonrasında alınan karar ile birlikte emsal niteliğinde bir durum oluştu.

Kıdem Tazminatı Alınmasına Hükmedildi

Delil yetersizliğinden beraat edilen satış müdürü, bu sayede kıdem tazminatı alabilecek. İşyerinin işten çıkarma ve kıdem tazminat ödeme nedeninin geçersiz sayıldığı vurgulanıyor. Dolayısıyla kıdem tazminatı alamayacağına yönelik karar ise geçerliliğini korumamakta.

Emsal Niteliği Taşıyor

Öte yandan delil yetersizliği nedeniyle işten çıkarılan ve kıdem tazminatı ödenmeyecek olan çalışanlar ise İşçi Mahkemesi'ne gidebilir. Böylelikle haklarında verilen karar değiştirilebilir ve kıdem tazminatı alınması sağlanabilir. Tüm bu gelişmeler dahilinde İşçi Mahkemesi'nin verdiği kararlar çalışanlar için büyük öneme sahip.