Ezgi Mola'dan Sonra Farah Zeynep Abdullah'a 2 yıl 4 Ay Hapis İstemi Nedeniyle Dava!

Ezgi Mola'dan Sonra Farah Zeynep Abdullah'a 2 yıl 4 Ay Hapis İstemi Nedeniyle Dava!

Farah Zeynep Abdullah'tan gelen sosyal medya açıklaması sonrasında 2 yıl 4 ay hapis istemi nedeniyle dava açıldı. Ezgi Mola'yı destekleyince o da davalık oldu. Musa Orhan'ın cinsel saldırıda bulunduğu iddiasından ötürü iki oyuncu da tepkisini dile getirmişti.

Ezgi Mola'nın Musa Orhan hakkında söylediklerinden sonra idari para cezası alması gündem olmuştu. Sonrasında ise Ezgi Mola'yı destekleyen açıklamaları nedeniyle Farah Zeynep Abdullah'a da dava açıldı. 18 yaşındaki İpek Er'e cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Musa Orhan için yapılan sosyal medya paylaşımları tek tek dava ediliyor.

2 Yıl 4 Ay Hapis İstemi

Farah Zeynep Abdullah hakkında Musa Orhan'a ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle hakaret' ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Farah Zeynep'ten Savunma Geldi

"Paylaşım benim tarafımdan yapılmıştır. Ancak iddia edildiği gibi bu paylaşımın bir karalama kampanyası veya linç girişimiyle hiçbir şekilde ilgisi yoktur. Siirt'te zanlı Musa Orhan tarafından cinsel saldırıya uğradığını öne sürerek hayatına son veren İpek Er'in iddialarının adli tıp kurumunca hazırlanan raporla doğrulandığı görülmüş ve cinsel saldırı neticesinde intihar eden genç kıza ilişkin haberler tüm ülkede infial yaratmış ve beni de derinden sarsmıştır. İpek Er'e karşı yapılan bu cinsel saldırı neticesinde intihar etmesi, Musa Orhan'a ait spermin ölen İpek Er'in üzerinden çıkması ve Er'in intihar notunda yazılanlar sadece bende değil, toplum genelinde infial yaratmış ve büyük tepki uyandırmıştır. Oluşan bu tepki sonucunda da sosyal medyada binlerce kişi tarafından binlerce paylaşım yapıldığı görülmektedir. Tarafımca yapılan paylaşım her vicdanlı insanın gösterdiği tepkiden daha farklı değildir"