EYT ve 3600 Ek Göster Hakkında Detaylar Açıklandı! Beklenen Açıklama Geldi!

EYT ve 3600 Ek Göster Hakkında Detaylar Açıklandı! Beklenen Açıklama Geldi!

Bakan Vedat Bilgin'den gelen açıklama şaşırttı. Pek çok kişinin yakından takip ettiği güncel gelişmeler ve çok daha fazlası gözler önüne serildi. Peki ya 3600 ek gösterge ve EYT hakkında neler biliniyor? Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a müjdeli haber verildi mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yapılan asgari ücret zammı sonrası çeşitli açıklamalarda bulundu. Çalışanların hiçbir şekilde enflasyona karşı ezdirilmeyeceğinin mesajı verildi. Artan alım gücü sonrasında yalnızca asgari ücretli çalışanlar değil aynı zamanda memur ve emekli olmak isteyenlere de önemli müjdeler verdi. Peki ya hangi açıklamalarda bulundu? İşte detaylarıyla birlikte bakanlıktan çeşitli ifadeler ve EYT'deki son durum haberimizde...

Çalışanlara Tam Destek!

Bakan Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da desteğiyle beraber yapılan zamma dair detayları açıkladı. Enflasyonist ortamda hiçbir şekilde durulma olmadığının altını çizdi. Öte yandan EYT ve 3600 ek gösterge ile ilgili de bilgiler verdi.

EYT ve 3600 Ek Gösterge Çalışmaları!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın yaptığı açıklama büyük dikkat çekti. Bakan Vedat Bilgin, "Bir diğer önemli görüşmede 3600 ek gösterge düzenlemesi. Tatile girmeden önce belli olacak. Türk kamu çalışanları ve emekliler açısından devrim niteliğinde bir çalışma. Aktüel gelirleri yansıması sınırlı ama emeklilikte önemli bir yansıması var. Türkiye tarihinde böyle bir çalışma yok. 5 buçuk milyon çalışanı kapsıyor. Çok ciddi bir maliyeti de var. Türkiye de bu maliyeti üstlendi. Bunları çok detaylı çalıştık, ortaya koyduk." dedi.