Emekli Prim Farkı Nasıl Ortadan Kalkacak? Bakanlıktan SSK ve Bağ-Kur Prim Farkına Yönelik Adım!

Emekli Prim Farkı Nasıl Ortadan Kalkacak? Bakanlıktan SSK ve Bağ-Kur Prim Farkına Yönelik Adım!

Emekli prim farkı düzenlemesi için harekete geçiliyor. Pek çok kişinin gelişmeleri yakından takip ettiği belirtildi. Peki ya güncel olarak neler biliyoruz? İşte merak edilenler ve çok daha fazlası haberimizde yerini alacak. SSK ve Bağ-Kur prim farkına dair yeni düzenleme gelebilir.

Emeklilikte SSK- ve Bağ-Kur primlerine ilişkin çeşitli detaylara yer veriliyor. Sigorta prim farkının ortadan kalkması için çeşitli düzenlemelerin yapılacağı haber edilmişti. Bakanlıktan gelen haberde de buna değinildi. Dolayısıyla güncel olarak neler biliyoruz? Pek çok kişinin yakından takip ettiği detaylar ve çok daha fazlası haberimizde olacak.

Prim Farkında Son Durum!

Bu konuda Bakan Vedat Bilgin'in açıklamaları doğrultusunda çalışmalar devam ediyor. aptığı açıklamada "Esnafın bazı sorunları mevzuatla ilgili sorunlar. Prim gün sayısındaki farklılık ciddi bir sorun. Bunu eşitlememiz lazım. Bunu eşitleyecek bir düzenlemeyi yapacağımızı size söyleyeyim. Burada emekliliği hak etme şartlarını standardize etmemiz lazım. Bu hem farklı mesleklerde çalışan insanlar arasında adaletsizlik duygusunun oluşmasını ortadan kaldırır hem de devletle toplum arasındaki güven duygusunu güçlendirir" ifadesine yer vermişti.

Yeni Düzenlemeler Açıklanacak

Emekliliği hak etme şartlarını standardize edilmesi konusunda önemli bir demeç veren Bakan Bilgin, bu noktada nasıl bir adım atacağını en kısa sürede paylaşacaktır.