Elon Musk Üzerinden Bitcoinler Çalındı!

Elon Musk Üzerinden Bitcoinler Çalındı!

Bitcoin çalmak Elon Musk üzerinden hackerler hırsızlık yaptılar. Durumun nasıl geliştiği ilgili detaylar haberimizde paylaşıldı.

 Bitcoin yükselmesi durumunda yöntemler oldukça değişiyor. Bu hırsızlık olsa bile bu tür işler yapılıyor. Hackerlar insanları son zamanlarda yükselişe sahip olan ve sürekli adından söz ettiren Elon Musk üzerinden dolandırıcılık yaptı. Oltalama sistemi sayesinde kişilerden bitcoinler alınarak kayıplara karıştı. Olan durumlar hakkında takip edilebilirliği olmadığı için bulunması çok zor alanlara girildi.

Elon Musk Bitcoin Dolandırıcılığı

Elon Musk en çok kullandığı sosyal medya Twitter olarak kullanmaktadır. Oltalama sistemi profesyonel bir şekilde yapılarak kendine çekti. Mavi tik işareti sadece onaylanan kullanıcılar için geçerli olmaktadır. Bu tür işle uğraşanlar ilk öncelikle Elon Musk adına mavi tikli hesapları alarak harekete geçtiler. Olan hesapta tıpki gerçek hesabı gibi donaltılarak mesajlar atılmaya başladı. Yaptığı paylaşımda belli adres bırakılarak buraya yatırım yapılması gerektiğini söyleyerek öneri verdiler.

Elon Musk’ı gören kişiler bodozlama bir şekilde atlayıp verilen linke paraları aktardılar. Aktarma olması birlikte hiçbir şey olmadığını gören kullanıcılar şikayetlere başladı. Twitter hesapları kapatabilir ancak yatırılan paralar ise geri döndürülemez. Sanal para birimleri hiçbir şekilde takip edilemediği dolandırıcıların ve kara borsacıların tek yeri olarak bilinmektedir. Bu tür karanlık sanal para birimleri ile yapılmaktadır. Arkasında hiçbir iz bırakmamaktadır.

Twitter Dolandırıcı Hesapları Kapatmadı

Bu tür dolandırıcılık olayıyla bir çok kişi sanal parası gitmiş durumda. Bu yüzden dolandırıcılar Twitter’a söylemde bulundu. Bu tür mavi tik işlemi alınması durumunda dolandırılma ihtimali olduğunu söyleseler de bu tür açık yararlanarak hareket edilebiliyor. Mavi tik olayı internet sitelerinde satılabiliyor. Sonradan dönüşüm sağlanarak bunlar gerçekleşebilir. Ayrıca bu tür tavsiyeler verilmişse bile hesabın kontrol edilmesi gerekiyor.

 Şikayet diğer konuda dolandırıcı hesap olmasına rağmen kapatılmayan hesaplarda mevcut. Kişiler destek olarak bulamıyorlar bir de başkası dolandırılmasın diye uğraş veriyor. Nasıl kendileri bu tuzağa düşmüşse başkası düşmesin diye uğraşı sarf ediliyor. Bu yatırım araçların da güvenli sitelerle işbirliği yapmanız gerekmektedir. Ne kadar güvende olursa olsun sitenin geçmişine yatırım profiline bakmanız gerekmektedir. Sanal bir ortam için bu tür işlevleri kandırma yöntemini yaparak profesyonel gözükmesi sağlanabilir. Sitenin diğer kullanıcıları arasında iletişim kurarak doğruluğunu gösterecek nitelikte paylaşımlar bularak kendini bu tür yatırım araçları için yönlendirebilirsiniz.