Ek Göstergenden Sonra Personel Alımı Yapılacağı Açıklandı! İş Arayanlar Sıraya Girdi!

Ek Göstergenden Sonra Personel Alımı Yapılacağı Açıklandı! İş Arayanlar Sıraya Girdi!

Sözleşmeli personeller, kadrolu olmayı bekliyor. 530 bin kadar sözleşmeli personelin bu isteği yanıt bulacak mı? Bakan Bilgin'in yaptığı açıklama gündeme bomba gibi düştü. 3600 ek göstergeden sonra sıra sözleşmeli personellere mi geldi? İşte yeni düzenlemeye dair detaylar...

530 bin sözleşmeli personelin kadrolu olup olmayacağı merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'in açıklamasında bu konuya değinilmişti. Önceliğin 3600 ek göstergeye verilmesi ve sonrasında yeni düzenlemede sözleşmeli personellerin olması dikkat çekti. Bakanlık açıklamasıyla birlikte pek çok kişi beklemeye başladı. Peki ya sözleşmeli personelleri tam olarak nasıl bir gelişme beklemekte?

Kadro Hakkı Verilecek!

Bakan, yaptığı açıklamada  "İlk açacağımız dosya üzerinden detaylandırıp kamuoyuyla paylaşacağımız mesele sözleşmeli personel meselesidir. İlk ele alacağımız dosya odur. Kamuda sözleşmeli personel istihdam ediliyor. Yeni alanlar var. Yeni çalışma biçimleri var. Mesela bilgisayar yazılım mühendisleri gibi. Onları örnek veriyorum. Hepsinin mühendis olmasına gerek yok. Kamu ihtiyaç duydukça sözleşmeli personel alıyor fakat bu personelin bazı sorunları var. Biz bunlara isteğe bağlı olarak kadro hakları vereceğiz. Bazı haklardan mahrumlar onları kendilerine vereceğiz" ifadesine yer verdi. Bu da kadro bekleyenler için önemli bir gelişme olarak kayıtlara geçti.

Sendikalar ile Müzakere Yapılacak!

Sürecin nasıl ilerleyeceği çok soruluyor. Sendikalar ve Bakanlık arasında müzakerelerle düzenleme şekillenecek. Sonrasında ise çeşitli detaylara yer verileceği belirtildi.