Buda Oldu Sigara Fiyatları 7 Katına Çıktı! Sigara Tiryakileri Eylem Yapmaya Hazırlanıyor..

Buda Oldu Sigara Fiyatları 7 Katına Çıktı! Sigara Tiryakileri Eylem Yapmaya Hazırlanıyor..

Sigara fiyatlarındaki 7 katlık artış sonrasında herkes sigarayı bırakacak. Dünya gündemine oturan bu haberle birlikte şok üstüne şok yaşanıyor. Sigara neden bu kadar çok zamlandı? İşte Sağlık Bakanı'ndan gelen açıklamalar ve sigaranın güncel fiyatı haberimizde...

Sigara fiyatlarına ilişkin Hollanda hükümetinden bir düzenleme geleceği belirtildi. Bunu da sigara fiyatlarını yüksek oranda artırarak yapmayı hedefliyorlar. Dolayısıyla Hollanda'nın saygın gazeteleri arasında gösterilen De Telegraaf'taki bir haber, dünya gündemine bomba gibi düştü. Sağlık Bakanı'ndan gelen açıklama doğrultusunda bir paket sigaranın fiyatı ciddi oranda zamlanacak. Güncel sigara fiyatlarıyla ilgili çeşitli gelişmeler gözler önüne de serildi.

Sigara 47 Euro Olacak!

Bir paket sigaranın 47 Euro olması oldukça büyük bir zam anlamına geliyor. Neredeyse 6 katlık bu artış sonrasında neler yaşanacağı merak edilmeye başlandı. Amacın, Hollanda'daki sigara kullanım oranını %5 seviyesine çekmek. Şu an için bu seviyenin %20'de olduğu belirtiliyor.

Vatandaş Tepki Gösterecek mi?

Zamlı sigara fiyatlarından sonra Hollanda vatandaşının nasıl bir tepki göstereceği merak edildi. Öte yandan kararın en kısa sürede onaylanması bekleniyor. Bakalım sigara içme oranına ne şekilde etki edecek ve bu zamlı fiyata tepki gösteren olacak mı göreceğiz.