Beklenen Güne 13 Gün Kaldı! 6 Milyon Vatandaşın Borcu Resmen Siliniyor!

Beklenen Güne 13 Gün Kaldı! 6 Milyon Vatandaşın Borcu Resmen Siliniyor!

Alınan bilgiler neticesinde AK Parti'nin torba yasası teklifinin detayları belli oldu. Bu teklif ile birlikte dar gelirli vatandaşların da borcu silinecek ve işte haberin detayları..

Sosyal Konut Projesi dışında alınan bilgiler neticesinde AK Parti torba yasası teklifinin detaylarını da açıkladı. Bu teklif ile birlikte dar gelirli vatandaşların borcu silinecek. Toplamda 30 milyar TL'lik borcun silinmesi bekleniyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışına sayılı günler kala vatandaşların gözleri torba kanunu yasasına çevrildi. AK Parti'nin ekonomi içerikli torba kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi sunulduktan hemen sonra defalarca belli olacak. Dar gelirlilerin borçlarını silen düzenleme için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde karar alındıktan sonra gerekli adımlar atılacak.

Hazırlanan pakette yaklaşık 6 milyon dar gelirli vatandaşın 15 Ağustos öncesine ait icra ve haciz işlemi baz alındıktan sonra alınan bilgiler neticesinde toplamda 30 milyar lira tutarındaki borçları silinecek. Bunun ile birlikte varlık denetim şirketleri tarafından yapılan icralarda da  gerekli düzenlemeler yapılacak. 1 milyonu yakın vatandaşın böylece 2.500 liraya kadar icra takibindeki borçlarını da devlet üstlenecek.