Bakan Nebati'den Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı İçin Önemli Açıklamalar Geldi!

Bakan Nebati'den Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı İçin Önemli Açıklamalar Geldi!

Bakan Nebati'den gelen kur korumalı TL mevduat hesabı büyük ses getirdi. Ekonomik büyümeye olan etkisinden bahseden Bakan, önemli detaylara yer verdi. Güncel gelişmeleri sizlerle paylaşıyoruz. İşte Hazine ve Maliye Bakanı'nın yaptığı açıklama...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yaptığı açıklama ile gündeme geldi. Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı için konuşan Bakan, önemli ifadelere yer verdi. Dolayısıyla oransal olarak ne kadar kişinin bu hesapları tercih ettiğini aktardı. Dövizin dengelenmesinde önemli bir rol oynadığı belirtiliyor.

Kur Korumalı Hesaplar İçin Ne Dedi?

Bakan Nebati'den gelen açıklamada ''Kur Korumalı TL Mevduat hesabı, milletimizin tasarruflarını döviz yerine Türk Lirası’na yatırmasını teşvik eden, bu sayede ekonomimize çok önemli katkı sağlayan bir enstrümandır.

Tasarruf sahiplerinin 3’te 1’i döviz yerine bu faydalı yatırım aracını tercih ediyor. Böylece hem ekonomik büyümemize katkı sağlıyor hem tasarruf ediyor hem de döviz kurlarında manipülasyon yapmak isteyen kötü niyetli güçlerin yoluna taş koyuyor." ifadelerine yer verildi.

Ekonomik Büyümeye Katkı Sağlıyor

Bakan Nebati, kur korumalı TL mevduat hesaplarının ekonomik büyümeye katkı sağladığını belirtti. Dolayısıyla bu gelişme ile birlikte yıl sonu yüzde kaç büyüme elde edileceği merak konusu haline geldi.