Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplanıyor!  Asgari Ücret Tam Olarak Ne Olacak Açıklanacak!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplanıyor! Asgari Ücret Tam Olarak Ne Olacak Açıklanacak!

Asgari ücretteki son dakika gelişmesiyle birlikte komisyonun en kısa sürede toplanacağı öğrenildi. Bakan Vedat Bilgin'in de katılımıyla asgari ücretteki son durum açıklanacak. Peki yüzde kaç zam gelecek?

Asgari ücretin kaç TL olacağı ve yüzde kaç zam geleceği merak ediliyordu. Bu gelişme ile birlikte Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanmak için hazırlanıyor. Son zamanların en merak edilen sorusu yakında yanıt bulacak. Milyonlarca çalışan için %50'lik zam hamlesi dikkat çekmekte. Ancak bu gerçekten de mümkün olacak mı göreceğiz.

Komisyon Toplanıyor!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu yarın Çalışma Bakanı Vedat Bilgin eşliğinde TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol’un katılımıyla toplanacak. En kısa sürede de zam için bir karar verilmesi ve ortak noktanın bulunması beklenmekte. Gelinen noktada asgari ücret için yapılacak bu hamlenin ne kadar etkili olacağı da belli olacak.

Bakan Açıklama Yaptı

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ise asgari ücretteki çeşitli zam iddialarına değindi. Yaptığı açıklamada verdiği ifadeler ise oldukça netti. Dolayısıyla yüksek bir zammın gelmesinden ziyade işverenlerin de ödeyebileceği bir maaş hedefleniyor:

“Dile getirilen birçok rakam var. İşletmelerin ödeyebileceği bir ücret arayışındayız. Hayali değil gerçekçi bir rakam olacak. Çalışan maaşları yüzünden işletme kapısına kilit vuracak bir rakam olmayacak. Zam oranı çalışan ve işverenlerle yapılacak anketlerle belirlenecek”